Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Gandia, Carcaixent i Torrent reben exposicions de la Universitat de València

  • 18 de gener de 2016
Gandia, Carcaixent i Torrent reben exposicions de la Universitat de València

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial inaugura 4 mostres en diverses localitats del territori valencià: l'exposició sobre la comarca de la Ribera del Xúquer, a Carcaixent; ‘Second Round’, en l'IES Tirant lo Blanc de Torrent; i Gandia alberga dues col·leccions: ‘Memòria i Patrimoni Viu’ i la mostra sobre Cartografia de l'Institut Geogràfic Nacional.

- ‘Memòria i Patrimoni Viu’-

L'exposició es va presentar en el Centre de Gandia de la Universitat de València aquest passat dimarts 12 de gener. A l'acte van assistir Josep Montesinos, director del Centre de Gandia; Cristòbal Suria, gerent de la Fundació General de la Universitat de València; els regidors de l’Ajuntament de Gandia, Víctor Soler i Vicent Gregori; i alguns professors de la Universitat de València implicats en el projecte, com Sacramento Pinazo i Josep Cantó (caps d’Iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial).

La dotzena de panells arrepleguen imatges, experiències i històries resultants d'un projecte intergeneracional dut a terme en el Campus d’Ontinyent, que aborda el diàleg entorn de l'educació entre estudiants d’UniSocietat i de quart curs de Magisteri. Es persegueix, d'aquesta manera, recuperar la memòria històrica viva, el patrimoni cultural immaterial centrat en els testimonis orals i les històries de vida dels estudiants més majors.

-‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La Ribera del Xúquer’-

L'exposició de la Ribera del Xúquer va arribar a la Sala Municipal d'Exposicions de Carcaixent aquest dijous 14 de gener, on romandrà fins al 28 del mateix mes. A través de 36 panells, aquesta exposició multidisciplinària pretén mostrar al gran públic com s'ha constituït la realitat actual d'una comarca emblemàtica: la Ribera del Xúquer. En la seua elaboració ha intervingut mig centenar de docents de diferents àrees de coneixement de la Universitat de València, grups de recerca, així com tècnics de l'administració pública i especialistes locals. Els comissaris són Antonio C. Ledo Caballero i Ángel Morales Rubio.

-‘Second Round: Art i lluita en els instituts valencians’ -

L'Institut d'Educació Secundària Tirant el Blanc de Sagunt va rebre el dimecres 4 de novembre el projecte ‘Second Round’, exposició acompanyada d'una conferència del professor de la Universitat de València, Francesc Jesús Hernández i Dobon (Departament de Sociologia i Antropologia Social), centrada en l'educació, l'art i la ciutadania.

La mostra, el comissari de la qual és el professor de la Universitat de València Ricard Huerta, ha sigut organitzada per l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives en col·laboració amb tres vicerectorats: Participació i Projecció Territorial, Polítiques de Formació i Qualitat Educativa i Cultura i Igualtat. Es tracta d'un projecte col·lectiu en el qual la Universitat ha treballat conjuntament amb alguns dels instituts valencians de secundària amb especialitat en batxillerat artístic. Els 21 panells pretenen posar de manifest la important activitat artística realitzada en aquests centres.

-Exposició ‘175 Aniversari de la Cartografia Oficial. Realització del Mapa d'Espanya’-

Comissariada pel director del Servei Regional de l'Institut Geogràfic Nacional a València (IGN), Emilio Benítez Aguado, arriba el proper dimecres 20 a la Casa de la Marquesa de Gandia, on romandrà exposada fins al dia 31 de gener.

L'exposició, confeccionada per la unitat de suport al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial juntament amb l'Institut Geogràfic Nacional, dependent del Ministeri de Foment, acosta a la ciutadania elements clau per a conèixer el territori, la seua cartografia, així com la labor que porta efectuant el IGN des de la seua fundació l'any 1870.