Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

El programa ‘Erasmus al territori’ torna amb la ruta per Sagunt

  • February 15th, 2017
El programa ‘Erasmus al territori’ torna amb la ruta per Sagunt

Aquest segon quadrimestre el programa donarà l'oportunitat als estudiants Erasmus i internacionals de la Universitat de València de descobrir el patrimoni cultural i mediambiental d'alguns espais del territori valencià. Els itineraris turístic-formatius han estat organitzats per la Universitat en col·laboració amb els ajuntaments.

El proper dissabte 18 de febrer tindrà lloc la primera de les excursions, la destinació de la qual serà Sagunt, la capital comarcal del Camp de Morvedre. Els estudiants visitaran el seu centre històric, on podran conèixer el Teatre Romà, el Castell, el barri de la Jueria, l'església de Santa María i la plaça Major. A més, en el menjar tindran l'oportunitat de degustar plats típics.

La resta de visites s'han programat a Bocairent (4 de març), Requena (1 d'abril) i l'Alt Túria (6 de maig). L'objectiu d'aquest programa és donar a conèixer els municipis de la nostra província a través d'itineraris turístic-formatius, que inclouen per un preu econòmic desplaçament, visita guiada als monuments històrics i paratges naturals, i gastronomia local com a esmorzar.

Les rutes tenen un vessant formatiu alhora que lúdica, atès que es plantegen activitats variades. Així a Bocairent, situada als peus de la Serra Mariola, s'efectuarà un recorregut pel barri medieval i el museu de Belles arts; a Requena es coneixerà el centre de la Vila i la tradició vitivinícola de la comarca a través dels seus cellers; i en l'Alt Túria descobriran l'antiga taifa d'Alpuente i la vila de Xelva, capital històrica dels Serrans. Els alumnes Erasmus i internacionals interessats poden inscriure's per a les properes visites a la web http://projeccio.uv.es

El programa ‘Erasmus al territori’ ha estat organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat, els ajuntaments de Sagunt, Bocairent, Requena, Xelva i Alpuente.

El vicerector Guillermo Palao ha destacat que aquesta iniciativa “s'ha anat consolidant fins a convertir-se en una opció demandada pels estudiants Erasmus i internacionals”. Per la seva banda, el vicerector Jorge Hermosilla ha explicat que les quatre excursions que s'ofereixen aquest quadrimestre s'han seleccionat atenent al reclam dels estudiants en anys anteriors, “es tracta de quatre destinacions, representatives de l'interior i litoral valencià, que han comptat en altres edicions amb un gran atractiu i participació per part dels estudiants”.