Universitat de ValènciaUVsociety,UVsociety Logo del portal

Especialistes de la Universitat ofereixen formació sobre economia social a Requena i sobre immigració a Mislata

  • September 21st, 2016
Especialistes de la Universitat ofereixen formació sobre economia social a Requena i sobre immigració a Mislata

El programa formatiu ‘Benestar, formació, territori’, fruit d'un conveni entre la Universitat de València i la Diputació de València, continua la seua marxa pel territori valencià. El dimarts passat va ser el torn de Requena i el divendres de Mislata. Aquest cicle formatiu preveu la realització de 14 jornades en el territori valencià.

La jornada de Requena (Plana de Requena-Utiel) es va celebrar en el Centre Social de la localitat dimarts passat 20 de setembre. A l'acte d'inauguració van assistir l'alcalde Mario Sánchez; la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla.

Els professors Manuel Alegre (Dret del Treball), Pilar Alguacil (Dret Financer) i Mª José Vañó (Dret Mercantil) van participar en la taula redona. Els docents van explicar els beneficis de les cooperatives per a l’empreniment femení, i van exposar exemples d'empreses socials d’èxit posades en marxa per dones. D'altra banda, van analitzar les fórmules de col·laboració de l'Ajuntament amb aquestes cooperatives, ja siga a través de contractació pública o d'ajudes i incentius fiscals.

El divendres 23 el Centre Sociocultural La Fàbrica de Mislata (Horta Sud) va ser l'escenari de la jornada sobre immigració. Van inaugurar la jornada l'alcalde, Carlos Fernández, la diputada Mercedes Berenguer, i el vicerector Jorge Hermosilla. Després es va celebrar una taula redona sobre la convivència en la diversitat i els reptes a afrontar en el camp de la xenofòbia i la islamofòbia. Belén Cardona (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social), va moderar el debat amb la participació de Javier de Lucas (Filosofia del Dret, Moral i Política) i Albert Mora (Sociologia i Antropologia Social).

Aquestes jornades s'inscriuen en el programa formatiu ‘Benestar, Formació, Territori’, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació de València. El programa està conformat per un cicle de 14 jornades formatives que es realitzaran en diversos municipis de la província de València mitjançant taules redones dividides en tres blocs temàtics:

El mòdul sobre ‘Economia social i cooperativisme’, coordinat per la professora Pilar Alguacil, s'ha celebrat des de juliol a Yátova, Xàtiva i Requena. Les pròximes localitats a acollir aquesta jornada seran Titaguas (30 de setembre) i Villar del Arzobispo (data per determinar). La professora Paz Lloria (Dret Penal) dirigeix el bloc sobre ‘Ciberassetjament’, que es desenvoluparà a Quart de Poblet (14 d'octubre), Gandia (18 d'octubre), Ontinyent (25 d'octubre), Sueca (28 d'octubre), Algemesí (4 de novembre) i Llíria (8 de novembre). Finalment, la taula redona sobre ‘Immigració’, que va arrancar a Mislata, tindrà lloc a Burjassot (27 de setembre) i Faura (4 d'octubre); coordinen aquest mòdul els professors de la Universitat Belén Cardona i Javier de Lucas.