Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Arranquen els cicles de conferències del programa Unisocietat en les seues seus per al curs 2018-2019

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 1 d’octubre de 2018
Arranquen els cicles de conferències del programa Unisocietat en les seues seus per al curs 2018-2019

Dotze professors de la Universitat de València impartiran conferències al llarg del mes d'octubre a Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Riba-roja de Túria. Aquestes ponències, d'accés lliure i gratuït per a tots els veïns i veïnes de les diferents localitats i el seu entorn més pròxim, formen part de les activitats complementàries del curs acadèmic d'UNISOCIETAT implantat en aquests municipis.

El cicle de conferències d'Unisocietat, organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments participants i el patrocini de Caixa Popular (en deu seus), de Caixa Ontinyent (en la seu d'Ontinyent) i del Banc Santander (en la de Gandia), arranca de nou durant el mes d'octubre per al curs 2018-2019.


Aquestes xarrades pluridisciplinares són una forma de transferir coneixement a la societat, de complementar la formació de l'estudiantat d'Unisocietat i d'animar a tots els majors de 30 anys a sumar-se a aquest programa universitari que compta en el curs 2018-2019 amb més de mil set-cents estudiants repartits entre les seues dotze seus. A més, no és requisit indispensable estar matriculat en UNISOCIETAT per a gaudir d'aquestes conferències, ja que estan obertes al públic en general. Durant el mes d'octubre algunes de les temàtiques abordades pels docents de la Universitat de València en les ponències inclouran disciplines tan dispars com el patrimoni cultural, la psicologia, la filosofia, la música, l'economia…

 
El cicle, que va començar el passat 26 de setembre a Bétera amb la conferència “Materials del futur a l'abast de la mà” a càrrec de la professora Ana Cros (Institut Universitari de Ciències dels Materials), continuarà el pròxim dia 3 amb el professor José Cantó (Didàctica dels Ciències Experimentals i Socials), en l'Ajuntament de Benetússer, amb la xarrada “Horòscops, astrologia i altres mentides: el perill de les pseudociències”.


El dia 16 d'octubre comptarem amb conferències en tres seus diferents. A Alzira, en la Casa de la Cultura, la professora María Dolores Furió (Economia Financera i Actuarial) ens proposarà un camí “Cap a un futur d'electricitat neta i barata”. El mateix dia, a Cullera, els amants del cinema gaudiran amb la conferència “Vivir i pensar amb el cinema” a càrrec del professor Jesús Alcolea (Filosofia) en l'Auditori Municipal; i en el Centre de Formació de Persones Adultes de l’Eliana, Ana Mª Botella (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal) ens il·lustrarà amb unes “Anotacions per a una aproximació al món de l'òpera”.


A Quart de Poblet el dia 17, el professor Jorge Ramos (Història Moderna i Contemporània) abordarà “L’etern conflicte Israel-Palestina” des de la Casa de la Cultura. I seguirem el dia 18 amb altres tres conferències: “Moros en la costa. Temps de pirateria en el Mediterrani” de la professora Paula Jardón (Didàctica i Organització Escolar), en el Centre Cultural de Massamagrell; “La sexualitat de la dona en la dècada dels 50: menopausa i altres anècdotes”, a càrrec de la professora Dolores Gil (Psicologia Evolutiva) a Requena, i “Tot el que volies saber sobre els impostos i mai t'has atrevit a preguntar”, a Ontinyent, per Pura Peris (Dret Financer i Història del Dret).


A Gandia, el dia 24, Gil-Manuel Hernández (Sociologia i Antropologia Social) ens parlarà de “Les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”. I tancarem aquest mes d'octubre el dia 25, en el Centre Social de Riba-roja de Túria, amb el professor Carlos Ochando (Economia Aplicada) que ens explicarà “Les últimes reformes del sistema de pensions: efectes sobre l'equitat i el benestar”.