Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La contaminació lumínica, el conflicte a Síria o la despoblació, a debat en les conferències d’Unisocietat de març

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 4 de març de 2020
Image de la noticia

Les 12 seus d’Unisocietat albergaran conferències impartides per docents i investigadors de la Universitat de València al llarg del mes de març. Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d’UNISOCIETAT és d'accés lliure.

Les temàtiques d'aquest cicle de conferències són molt variades a conseqüència de la diversitat de departaments que atresora la Universitat de València. Durant el mes de març s'impartiran 11 conferències.

La biologia protagonitzarà la conferència del pròxim 4 de març a Bétera, que impartirà el professor Manel Porcar (Institut de Biologia Integrativa de Sistemes. UV).

José Roberto Pérez (Dret Internacional “Adolfo Miaja de la Muela”. UV) abordarà a Benetússer Les claus del conflicte a Síria també el dia 4.

La contaminació lumínica serà el tema que ocuparà la xarrada a Ontinyent el dia 5, on el catedràtic de Química Analítica de la Universitat de València Ángel Morales impartirà la conferència titulada Oceans de llum que ens ofeguen.

El professor José Cantó Doménech (Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) oferirà la conferència de Cullera el 10 de març, titulada Hi ha algú? La cerca de la ciència per trobar vida extraterrestre.

El Màrqueting serà la temàtica de la conferència a Gandia del dia 11, on la professora Carmen Pérez (Comercialització i Investigació de Mercats. UV) construirà el seu discurs entorn del títol Màrqueting en l'hipermercat. Quant de més vas comprar?.

El que no veiem de les plantes, però ens afecta serà el títol de la conferència d'Isabel Mateu (Botànica i Geologia. UV), que pronunciarà el dia 12 en la seu d’Unisocietat a Massamagrell.

La música serà la protagonista de la xarrada en Paternal del 12 de març, on la professora Ana Mª Botella (Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal. UV) centrarà el seu discurs en el món de l'òpera.

L'Eliana rebrà el 24 de març a la professora Mónica Bolufer (Història Moderna i Contemporània) que compartirà amb els assistents la conferencia Dones i Il·lustració a Europa i Amèrica.

La professora Esperanza Navarro (Psicologia Evolutiva i de l'Educació. UV) oferirà a Alzira el dia 24 les Claus de l'envelliment amb èxit en el món: per què ens interessen les Zones Blaves?.

La pràctica de l'activitat física en persones adultes també té cabuda en les conferències d’Unisocietat del mes de març, serà a Quart de Poblet el dia 25 a càrrec del professor Vicente Año (Educació Física i Esportiva. UV).

A Requena, Javier Esparcia (Geografia. UV) abordarà El futur dels nostres pobles: la despoblació a debat el dia 26 de març.

Cicle de conferències UNISOCIETAT, Primavera 2020

El cicle de conferències UNISOCIETAT, Primavera 2020 ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb l'esponsorització de Caixa Popular i la col·laboració de la Diputació de València i els ajuntaments. La finalitat d'aquestes xarrades multidisciplinàries és complementar els cursos acadèmics del programa UNISOCIETAT, que aglutina més de 1.700 estudiants matriculats durant el curs 2019-2020. Les conferències continuaran mensualment al llarg del present curs en les 12 seus: Alzira, Bétera, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Massamagrell, Paterna, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Gandia (sota la denominació d’Unimajors) i Ontinyent (amb la col·laboració de Caixa Ontinyent).

Pots consultar el programa complet del cicle de conferències 'Unisocietat, Primavera 2020' ací.