Logo de la Universitat de València Logo Universitat de València - Valencia Digital Summit (UV-VDS) Logo del portal

La UV presenta els últims avanços tecnològics en el VDS

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Taller d'Audiovisuals
  • Alberto Gradoli Vivas
  • 24 d’octubre de 2024
 

El manipulador intrauterí, el simulador de F1 i un estand interactiu amb realitat virtual i augmentada centren les mirades en una de les trobades tecnològiques referents a nivell internacional.

Durant els dies 23 i 24 d'octubre, la Universitat de València i el seu Parc Científic, han mostrat a la comunitat científica internacional els últims avanços i tendències en R+D+I de la institució.

Els més de 12.000 assistents al València Digital Summit, celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències, han pogut conéixer de primera mà l'oferta i serveis d'investigació que ofereix la primera de les universitats valencianes, tot això, a través d'una proposta interactiva i immersiva que va atraure l'atenció de tot el públic.

En aquesta edició, la UV ha apostat per tindre una presència especial. En aquest sentit, la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes, ha volgut assenyalar que “aquesta aposta ha consistit, no sols a ampliar fins als 50 metres quadrats l'espai expositiu, sinó també l'organització d'activitats com un workshop i una taula redona, així com presentant catorze projectes de l'àmbit de la innovació tecnològica”.

A més, també ha recalcat que com primera institució en investigació en la Comunitat Valenciana, la Universitat ha portat projectes de totes les àrees del coneixement.

Uns projectes que no han deixat indiferent a ningú. I és que l'alcaldessa de la ciutat de València, M. José Catalá, no ha pogut deixar passar l'ocasió de provar el simulador de Fórmula 1, de conéixer els beneficis del qual és el projecte més destacat de la UV en la fira, el manipulador intrauterí, així com interactuar i amb les pantalles de realitat virtual de l'estand de la Universitat.

Tecnologia aplicada a la medicina
Des de la seua fundació fa 525 anys, la Universitat de València, sempre ha estat, i continua estant, compromesa amb progrés i desenvolupament de la societat valenciana.

D'aquesta manera, la Universitat, ha aprofitat la trobada per a donar a conéixer al món una tecnologia revolucionària que canviarà l'atenció ginecològica i ha centrat l'atenció en la fira.

Així, va presentar el manipulador intrauterí, una eina quirúrgica desenvolupada entre quatre serveis de l'Hospital General juntament amb l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i Comunicació (IRTIC) de la Universitat de València.

Permet reduir un especialista en les intervencions i aquest segueix les instruccions del cirurgià a través de les seues indicacions per veu, la qual cosa a més incrementa la capacitat de treball.

El doctor en el Consorci Hospital General Universitari de València, Cristóbal Zaragoza, en declaracions als mitjans ha explicat que l'eina “és útil en cirurgia general i digestiva, ginecologia i urologia”.

A més, ha volgut recalcar que el seu ús “a més de facilitar la intervenció, redueix les complicacions i les hemorràgies, la qual cosa es tradueix importants aspectes positius per al pacient”.

La Innovació en la UV
La Universitat de València és una institució que centra la seua activitat en totes les àrees del coneixement i que té la seua raó de ser en la generació de coneixement que servisca de motor de progrés cultural, social i econòmic.

Així, el delegat de la rectora, Pedro Morillo, ha volgut posar en valor també un sistema nou de visualització d'incunables que posteriorment estarà accessible en el Centre Cultural La Nau. Aquesta eina possibilita que tots els investigadors a nivell internacional puguen accedir a tots els volums dels quals disposa la Universitat. D'aquesta manera, a més de posar el patrimoni de la UV a l'abast de tot el món, també el protegeix.

Però la innovació en la Universitat no pot entendre's sense la transferència del coneixement, i per a donar a conéixer el treball de la institució en aquest camp, el dijous 24, va organitzar dues activitats en les quals, d'una banda, va posar en valor algunes dels seus spin-off, l'eina que està impulsant la institució per a desenvolupar i posar a l'abast de la societat les seues innovacions tecnològiques.

En ell van participar directors d'algunes de les startups que ha posat en marxa la Universitat recentment així com investigadors del Parc Científic i professors de la UV.

Posteriorment, va tindre lloc la taula redona en la qual es van presentar tecnologies desenvolupades per equips d'investigació de la UV que estan transformant els seus respectius sectors.

Innovació transversal
La participació de la Universitat al València Digital Summit no sols és una posada per posar en valor els seus projectes de R+D+I, sinó també per mostrar a la societat el que una universitat pública amb més de 525 anys d'història és capaç de fer.

I és que la seua posada en escena no ha deixat indiferent a ningú. Així, s'ha servit d'un vídeo-wall interactiu amb realitat virtual i augmentada per a donar a conéixer la seua oferta de serveis dedicats a la investigació, la innovació i el desenvolupament.

Una eina que ha sigut dissenyada íntegrament per la institució i que posa de manifest el seu treball i innovació en tots els camps.

Spin-offs: A joint venture between the University of Valencia and its Science Park

 

Panel - World-changing technologies