-
-
El Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE) som un centre públic d'investigació científica. Per la nostra naturalesa de centre mixt, en la nostra gestió intervenen tres institucions, Agencia Estatal Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), Universitat de València (UV) i Generalitat Valenciana (GVA) ), a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.
En el CIDE treballem, des del seu origen, per a aportar coneixement fonamentat basat en l'evidència científica, i per a comunicar a la societat la transcendència de les qüestions ambientals, i en particular, sobre el risc i impacte potencial de la desertificació i el canvi climàtic sobre els ecosistemes i l'ésser humà i contribuir, d'aquesta manera, a la protecció del nostre entorn. En aquest sentit, som un dels centres pioners a Europa en l'estudi de la desertificació i un dels escassos instituts dedicats a aquest tema, amb una base sòlida i dilatada experiència en l'estudi dels processos de degradació del sòl, aigua i dels ecosistemes, principalment mediterranis. En constant evolució els nostres objectius estratègics, recollits en els nostres Plans d'Actuació, estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
-
Altres entitats:
CSIC
Generalitat Valenciana
Carretera Montcada-Nàquera, Km 4,5 Apartat Oficial -
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L’Institut Interuniversitari López Piñero és un centre dedicat a la investigació i la divulgació entorn dels estudis històrics i socials sobre la medicina, la tecnologia, la ciència i el medi ambient. Compta amb programes propis de Màster i Doctorat en “Història de la ciència i la comunicació científica” i desenvolupa diverses activitats de divulgació científica. El institut està situat en un palau restaurat del segle XVIII dins del centre de la ciutat de València, on estan ubicades la Biblioteca historicomèdica i la Col·lecció cientificomèdica de la Universitat de València, amb exposicions monogràfiques permanents i temporals.
-
Institut interuniversitari:
Universitat de València
Universidad Miguel Hernández
Universitat Jaume I
-
Grups d'investigació:
- Història de la Ciència, Medicina i Tecnologia (HCMT)
- Grup d'Investigació en Estudis de Sostenibilitat (ESDESOST)
- Història de la Traducció Científica i Tècnica del Francés a l'Espanyol (Histradcyt)
-
Escaneja'm
-
-
L'Institut de Desenvolupament Local de la Universitat de València és un centre de recerca i especialització teòrica i pràctica en el camp del desenvolupament local, en el seu sentit més ampli. Forma part de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), constituït per investigadors de la Universitat Jaume I (UJI) i de la Universitat de València, experts en les diverses temàtiques contemplades en el concepte de desenvolupament sostenible, marc d'aplicació de les polítiques i estratègies de l'enfocament local del desenvolupament.
La recerca dels membres de l'IIDL s'articula entorn de quatre àrees. Cadascuna d'elles incorpora, al seu torn, els diferents aspectes i estratègies que són abordats a nivell temàtic en funció de les característiques pròpies i continguts de les recerques. -
Institut interuniversitari:
Universitat de València
Universitat de Jaume I
Edifici Instituts d'Investigació C/Serpis, 29-4ª -
Grups d'investigació:
- Govern i Desenvolupament Local Sostenible (GDLS)
- Grup d'Estudis Socials Intervenció i Innovació (GESinn)
- Grup d'Investigació en Desenvolupament Territorial de la Universitat de València (GRIDET)
- Innovació i Desenvolupament Local (INNODES)
- Grup de Recerca en Sostenibilitat Local i Regional (LOCSUS)
- Grup de Recerca Sobre Serveis Socials Comunitaris (SESOCO)
- Unitat de Desenvolupament Rural i Avaluació de Politiques Públiques (UDERVAL)
-
Escaneja'm
-
-
L’any 1978 es creà (O. M. de l’11 de juliol, BOE del 18-X-1978) l’Institut Universitari de Filologia Valenciana com a organisme científic de la Universitat de València; la iniciativa de creació va partir del professor Manuel Sanchis Guarner, el seu primer director. Després de la mort d’aquest, han ocupat el càrrec de director els professors Joan Fuster, Antoni Ferrando, Rafael Alemany, Manuel Pérez Saldanya, en funcions, Joan J. Ponsoda i Ferran Carbó.
L’objectiu específic de l’IIFV és l’estudi lingüístic i literari del valencià, dins el marc general de la llengua i la literatura catalanes. A més de les finalitats docents i investigadores, l’IIFV té, entre les seues competències, l’assessorament en tots els àmbits relacionats amb el fet lingüístic i literari valencià. En el conveni de creació de l’IIFV s’estableix que, independentment de l’autonomia de cada universitat, aquest serà l’únic organisme que, en nom de totes les universitats que l’integren, podrà assessorar i dictaminar en les matèries filològiques de la seua competència.
-
Institut interuniversitari:
Universitat de València
Universitat d'Alacant
Universitat Jaume I
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
El germen inicial de l'IULMA va ser la creació en la Universitat d'Alacant d'una Unitat d'Investigació anomenada CETIVA (Centre de Terminologia Industrial de la Comunitat Valenciana), pel Dr. Enrique Alcaraz Varó, qui liderava el grup d'investigació "L'anglès professional i acadèmic (APA)" en el si del qual s'han dut a terme diverses iniciatives d'especial rellevància. Destaquen en aquest sentit la sèrie de diccionaris bilingües especialitzats en diversos àmbits professionals que es van gestar en el CETIVA i que han seguit publicant-se ja com a IULMA. Diccionaris que abasten des del Dret a l'Economia, passant per l'Oci, el Turisme, la Borsa, la Banca, el Comerç Exterior, la Propietat Immobiliària, les Assegurances, la Lingüística, les Ciències Farmacèutiques, el Calçat, la Pedra Natural o els Drets Humans.
-
Institut interuniversitari:
Universitat de València
Universitat d'Alacant
Universitat Jaume I
-
Grups d'investigació:
- Grup de Suport a la Recerca en l'Anàlisi de la Variació Lingüística (SILVAGroup)
- Lingüística de Corpus: Desenvolupaments i Aplicacions (CORPLING)
- Gèneres Digitals: Anàlisi de la Producció i Recepció Lingüistiques (GENDIGIT)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
El IDM és un Centre Mixt d'Investigació Interdisciplinària i el primer en la Comunitat Valenciana de caràcter interuniversitari, integrant investigadors de les dues universitats públiques valencianes (UPV i UV).
Els quatre objectius estratègics del IDM són:
- Disposar d'equips de treball interdisciplinaris i interuniversitaris. El primer objectiu de l'institut és aprofitar més i millor els coneixements i experiències acumulats per equips de professors i investigadors tant de la Universitat de València com de la Universitat Politècnica de València, els interessos de la qual són coincidents. D'aquesta forma, la cooperació genera sinergies el que reverteix, sens dubte, en una major eficàcia en les diferents línies de treball.
- Consolidar una estructura d'investigació sòlida i competitiva. En segon lloc, es pretén consolidar a la Comunitat Valenciana un centre de qualitat, competitiu i amb prestigi i implantació en la societat i territori valencià, que es constituïsca en una clara referència nacional en la generació de coneixement.
- Generar estratègies de treball en xarxa. En tercer lloc, el IDM impulsa que es treballe i establisquen mecanismes de cooperació amb altres centres o equips nacionals i internacionals de similars característiques, d'això, hi ha algunes estructures que ja estan consolidades.
- Orientar les capacitats científic-tecnològiques de l'Institut cap a plans d'exportació de resultats. Mitjançant la identificació dels punts forts de l'Institut, es duu a terme la cerca d'empreses de diversos sectors i la captació de projectes d'interés conjunt empresa-IDM.
-
Institut interuniversitari:
Universitat de València
Universitat Politècnica de València
-
Grups d'investigació:
- Grup d'Anàlisi Multivariant i Multicomponent - Qualitat i Bioanàlisi d'Alt Rendiment (GAMM-CyBAR)
-
Projectes d'investigació:Desenvolupament de noves estratègies basades en la intel·ligència artificial per a la modelització intel·ligent en cromatografia líquida quiral Anàlisi en continu dels paràmetres de qualitat de l'aigua mitjançant fibra òptica. Desenvolupament de kits basats en sondes moleculars per a la detecció de drogues de submissió química Desenvolupament i validació de nanomaterials i sensors per promoure la competitivitat del sector agroalimentari Estratègies de diagnòstic i tractament en malalties inflamatòries cròniques articulars i de la pell Estudi SePkLin
-
Escaneja'm
-
-
El Institut Universitari d’Estudis de les Dones de la Universitat de València (IUED) és un institut d'investigació interdisciplinària compost per professorat, investigadors/as i estudiants de Postgrau, que compta així mateix amb la col·laboració d'altres persones docents i investigadores amb les quals manté relacions científiques i comparteix projectes o línies d'investigació.
El IUED manté col·laboracions amb entitats acadèmiques i institucionals: l'Institut de la Dona (Ministeri de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat), la Direcció General de la Dona de la Conselleria de Benestar Social (Generalitat Valenciana), l'Associació Universitària d'Estudis de les Dones (AUDEM), Edicions Càtedra (Col·lecció Feminismes) i diverses Universitats espanyoles, europees i americanes.
-
C/ Serpis, 29
Edifici Instituts d'Investigació, planta 4 -
Grups d'investigació:
- Desigualtats Socio-econòmiques i Polítiques Públiques amb Perspectiva de Gènere (GENDESPOL)
- Gènere, Coneixement, Història i Subjectivitat (GECOHIS)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) és una entitat sense ànim de lucre de caràcter científic, la fi primordial del qual és promoure, afavorir, difondre, desenrotllar i executar la investigació cientificotècnica i la innovació sanitària i biomèdica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.
-
Altres entitats:
Generalitat Valenciana
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
IRTIC ( Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions ) és un centre de recerca universitari dependent de la Universitat de València i actualment constituït per tres grups de recerca que abasten diferents disciplines associades a l'àrea de les tecnologies de la informació i les comunicacions .
Des de la seva fundació a principis dels anys 90 , l'institut ha buscat establir marcs de col · laboració tant amb entitats públiques com amb empreses privades per tal de promoure l'intercanvi de coneixements i apropar la recerca al món empresarial . IRTIC desenvolupa majoritàriament activitats de recerca aplicada i desenvolupament de solucions a mida, fomentant les línies d'actuació que aporten un benefici a la societat . Aquestes activitats es concreten en projectes i contractes sobre sistemes de gestió d'informació , aplicacions telemàtiques al trànsit i transport , gràfics per computador i realitat virtual , sistemes d'integració de discapacitats , simulació de maquinària civil , serveis de xarxa i seguretat informàtica i procés digital de imatges .
-
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
INTRAS (Institut d'Investigació en Trànsit i seguretat vial) és un centre de recerca interdisciplinar de la UV (Universitat de València) especialitzat en la realització de Projectes d'Assessorament, Recerca, Desenvolupament, Innovació, Formació i Divulgació en matèria de Transport, Trànsit , Mobilitat i Seguretat Viària.
-
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L'Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la Universitat de València té com a objectius:
- Fomentar l'investigació i l'especialització teòrica i pràctica en tots els àmbits i dimensions relacionats amb la Criminologia i les Ciències Penals.
- Coordinar eficaçment esforços, investigacions i accions interdisciplinàries, amb la finalitat d'aconseguir un millor coneixement de la realitat delincuencial.
- Impartir docència, formació especialitzada i perfeccionament de tots els professionals implicats o interessats en aquest àmbit, i propiciar la difusió de les matèries i qüestions relacionades amb el mateix.
- Prestar a institucions públiques i privades serveis d'assessorament, emissió de dictàmens, realització d'estudis i projectes en l'ampli camp de la Criminologia i les Ciències penals.
- Fomentar i participar en convenis i acords de cooperació tècnica, científica i docent, amb institucions privades i públiques, de caràcter local, autonòmic, nacional o internacional, que estiguin vinculades, directa o indirectament, amb l'àmbit d'acció de l'Institut.
- Fomentar els contactes amb grups internacionals que treballen en el mateix àmbit, amb la finalitat de potenciar els intercanvis científics entre tots els grups que investiguen en els camps de la Criminologia i de les Ciències penals.
-
Facultat de Dret Edifici Departamental Central. Despatx 1P03 Av. dels Tarongers, s/n
-
Grups d'investigació:
- Grup d'Investigació sobre Dret Penal de la Perillositat (DERPEligro)
- Tendències Actuals al Dret Penal i la Criminologia: Prevenció i Garanties Penals (DPC)
-
Escaneja'm
-
-
L’Institut Universitari d'Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprendiment, abreujadament IUDESCOOP, és un centre de recerca, informació i especialització teòrica i pràctica en el camp de l’economia social i cooperativa, en la seu sentit més ampli. Té el caràcter d’institut propi de la Universitat de València.
-
Altres entitats:
Generalitat Valenciana
-
Grups d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
BIOTECMED és un institut de recerca de la Universitat de València, així com un Institut Superior de Recerca Cooperativa (Generalitat Valenciana) en l'àmbit de la Biologia Molecular aplicada a la Biotecnologia i la Biomedicina amb dos objectius fonamentals:
- Excel·lència científica: potenciar i impulsar la recerca en Biologia Molecular bàsica i aplicada en la Universitat de València, incentivant la interacció entre grups afins de qualitat científica contrastada per comitès externs.
- Transferibilitat: promoure activitats de transferència tecnològica articulant interaccions amb empreses, especialment aquelles situades al Parc Científic i al Viver d'Empreses de la Universitat de València, en les temàtiques de Biotecnologia i Biomedicina.
-
Altres entitats:
Generalitat Valenciana
Departament de GenéticaFacultat de Ciencies Biològiques C/ Dr. Moliner, 50 -
Grups d'investigació:
- Farmacologia Cardiovascular (FarCardVas)
- Neuroplasticitat (NBL)
- Neurobiologia Molecular (NEUROMOL)
- Genòmica Traslacional Humana (GT)
- Genètica Molecular del Desenvolupament i Models Biomèdics (GMDMB)
- Grup de Immunologia de les Infeccions Fúngiques (GIIF)
- Regulació del Cicle Cel·lular en Eucariotes (CC)
- Expressió gènica en eucariotes: del DNA a les proteïnes (EGE-DtoP)
- Control Biotecnològic de Plagues (CPB)
- Proteïnes de la Matriu Extra Cel·lular. Implicacions en l'Adhesió Cel·lular (ProMaEx)
- Tràfic de Proteïnes (TRAFIPROT)
- Grup d'Investigació en Proteïnes de Membrana (MemProt Lab)
- Metabolisme Primari i Enginyeria Metabòlica Vegetal (MePiVe)
- Biotecnologia en Espècies Forestals i Aromàtiques (BIOFORA)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L’Institut de Ciència dels Materials (ICMUV), creat per decret de la Generalitat Valenciana 36/1995, de data 7 de març de 1995 (DOGV núm. 2469), va tenir l’origen en la iniciativa d’un conjunt d’unitats de recerca de les facultats de Química i de Física de la nostra Universitat, atesa la necessitat d’establir una vinculació interactiva sinèrgica de les seues competències adreçada cap a la química i la física aplicades, amb la intenció d’oferir el seu esforç a la resolució de problemes pràctics de l’entorn empresarial de la Comunitat Valenciana en el camp de la ciència dels materials.
-
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives sorgeix per la iniciativa del catedràtic de pedagogia general i degà de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, Dr. Ricardo Marín Ibáñez, i del catedràtic d’Estètica de la mateixa Facultat, Dr. Romà de la Calle de la Calle.
Es va crear per l’Ordre Ministerial de 26 d’octubre de 1978 (BOE de 24 de novembre). En novembre de 1986 se n'aprovà la seua transformació en Institut Universitari.
És un dels Instituts més antics de la Universitat de València. Té dues seccions: Innovacions Educatives i Innovacions Estètiques, que tenen l’objectiu de promoure i fer investigacions de base fonamentalment en el camp de l’educació i de l’estètica.
-
C/ Serpis, 29 Edifici d'Instituts d'Investigació, planta 4
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
Institut d'Investigació en Polítiques de Benestar Social (POLIBIENESTAR) és un institut públic d'investigació pertanyent a la Universitat de València (Espanya) de referència internacional, especialitzat en investigació, innovació i tecnologia social, assessorament tècnic i formació en l'àmbit de les polítiques socials.
Equip interdisciplinari compost per més de 100 investigadors de diferents disciplines de la Universitat de València, altres 9 universitats associades espanyoles i 3 internacionals.
-
C/ Serpis 29, 2, 2 Edifici Instituts d'Investigació
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
IVIRMA és el grup més gran del món dedicat exclusivament a la Tecnologia de Reproducció Assistida per humans. Juntament amb el gran privilegi de proporcionar cures de fertilitat als nostres pacients, IVIRMA assumeix la gran responsabilitat d'avançar en el camp de la reproducció humana. IVIRMA Global Research Alliance, com un dels pilars d'IVIRMA Global, és un reconegut líder en investigació i ciència de la fertilitat.
-
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L'IVIE és un centre dedicat a desenvolupar, fomentar i projectar la investigació econòmica a nivell nacional i internacional. Per a complir amb aquests objectius, l'Institut:
- Realitza estudis i investigacions relacionats amb àrees de necessitats específiques.
- Crea bases de dades que milloren la informació econòmica.
- Fomenta la formació de personal especialitzat i l'enfortiment de grups d'especialistes, garantint així la continuïtat de diverses línies d'investigació econòmica d'interès general.
- Estableix vincles entre el treball d'investigació i les decisions que prenen els agents econòmics.
- Ofereix informació i assistència tècnica en temes econòmics a les institucions i empreses públiques o privades que ho sol·liciten.
- Fomenta les relacions amb institucions científiques nacionals i internacionals, promovent el desenvolupament de xarxes de col·laboració.
- Promou l'organització de congressos i trobades científiques.
-
C/ Guàrdia Civil, 22 esc. 2 1(accés per C/ Daniel Balaciart, 3 baix)
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L'IEI és un centre d'investigació, transferència de coneixement a la societat i de formació de postgrau. La seua creació en 1995 va ser promoguda per les Universitats d'Alacant (IEI Alacant), la Universitat Jaume I de Castelló (IEI Castelló) i la Universitat de València-Estudi General (IEI UV), de les quals forma part com a Institut propi d'àmbit interuniversitari.
L'objectiu prioritari de l'Institut és el de promoure una plataforma d'investigació, formació i transferència a la societat, de caràcter obert, multidisciplinari i del més alt nivell acadèmic, a través dels seus propis investigadors i de la col·laboració d'aquests amb altres especialistes i grups d'investigació. Els àmbits d'actuació de l'IEI a la seua seu de València són, en sentit ampli, l'Anàlisi de l'Economia i l'Anàlisi de la realitat empresarial.
L'IEI, per al seu funcionament, rep finançament bàsic de les Universitats en les quals s'integra, així com el suport financer d'altres entitats públiques i privades, mitjançant projectes, convenis i contractes per a la realització de treballs específics en el marc de les línies d'investigació de l'Institut i aquelles altres que, per la seua transcendència socioeconòmica, resulten d'interès per al seu entorn. Entre altres projectes d'interès, que pots trobar en la secció de Projectes i Contractes en aquesta mateixa web, l'IEI València és actualment responsable de la Càtedra d'Economia Portuària, constituïda mitjançant la col·laboració de l'Autoritat Portuària de València i la Universitat de València.
-
Institut interuniversitari:
Universitat de València
Universitat d'Alacant
Universitat Jaume I
-
Grups d'investigació:
- Qualitat i Efectes Econòmics de la Informació Financera: Regulació, Auditoria, Gestió Interna i Entorn Institucional (FINECO)
- Informació Corporativa: Transparència i Divulgació (INCOTRAD)
- Grup d'Investigació en Màrqueting i Innovació en Comerç i Serveis (INNOMARK)
- Grup de Recerca en Màrqueting, Internacionalització i Gestió del Canal de Distribució (MARKINADIS)
- Servei, Innovació, Valor (SIV)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L'Institut Universitari d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) pretén fomentar, des de l'àmbit acadèmic, la investigació per a millorar tant la qualitat de vida de les persones com el funcionament de les organitzacions.
Per a això, desenvolupa diferents línies d'investigació i participa en diferents projectes de formació de futurs professionals. En relació amb aquest últim aspecte, coordina el programa de Doctorat Interuniversitari en Psicologia del Recursos Humans, impartit per la Universitat de València i la Universitat de Sevilla, i dirigit a formar investigadors i professionals d'alt nivell en el camp de la Psicologia dels Recursos Humans.
-
-
Grups d'investigació:
- Laboratori de Neurociència Social Cognitiva (LabNSC)
-
Projectes d'investigació:Estrés, regulació emocional i funció cognitiva en persones amb queixes subjectives de memòria Molecular mechanisms of the (cognitive and motor) alterations in hyperammonemia and hepatic encephalopathy. Therapeutic implications. Implicacions del lideratge femení en la relació sostenible entre el benestar i el rendiment laboral: un enfocament de gènere Digitalització del treball docent i competències digitals del professorat: implicacions per al seu benestar i acompliment La influència de la robotizació sobre les característiques dels llocs de treball i els resultats del treball Desenvolupament de les competències de lideratge per a millorar el benestar i l'acompliment dels teletrebajadors: avaluació d'un programa de formació a través de web i app
-
Escaneja'm
-
-
L'I²SysBio es un institut d'investigació conjunt en el qual participen la Universitat de València (UV) i l'Agència Estatal del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), obert a aliances estratègiques amb empreses de biotecnologia. L'institut està situat en un edifici que es va completar a la fi de 2015 al Parc Científic (Parc Científic, Campus Burjassot-Paterna) de la UV. L'acord fundacional d'I²SysBio va ser signat per CSIC i UV al març de 2016. Els primers grups d'investigació es van traslladar al nou edifici al març de 2017, i el centre es va inaugurar oficialment al febrer de 2018.
-
Altres entitats:
CSIC
-
Grups d'investigació:
- Virologia Ambiental i Biomèdica: Aplicacions de Bacteriòfags i Altres Virus en Salut Global (EnBiVir)
- Regulació Transcripcional del Metabolisme Secundari de Plantes (TOMSlab)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
El ICMol va ser fundat l'any 2000 per a desenvolupar una investigació competitiva i d'alta qualitat en ciència de materials utilitzant un enfocament molecular. De fet, el ICMol és l'únic centre d'investigació a Espanya enfocat exclusivament en els aspectes moleculars de la Nanociència, amb un èmfasi especial en l'estudi de molècules funcionals i materials que exhibixen propietats magnètiques, elèctriques o òptiques útils.
En 2016, el ICMol va ser reconegut pel Ministeri d'Espanya com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu per un període de quatre anys, des de 2016 fins a 2019. En 2020, esta acreditació es va renovar per un altre període de quatre anys, des de 2020 fins a 2023.
-
Parc Cientific C/ Catedràtic José Beltrán, 2
-
Grups d'investigació:
- Química Quàntica de l'Estat Excitat (QCEXVAL)
- Grup de Dispositius Moleculars Optoelectrònics (MOED)
- Materials Inorgànics Funcionals (FuniMAT)
- Materials Porosos Multifuncionals (Mupomat)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L’Institut Universitari de Drets Humans naix al març de 2005 com a centre específic de la Universitat de València per a la investigació multidisciplinària sobre els drets humans. L’Institut reuneix investigadors de diferents branques jurídiques i socials al voltant d’unes finalitats bàsiques. Així, tracta d’avançar en el coneixement dels drets humans gràcies a la recerca multidisciplinària, la formació i la sensibilització en drets humans a través de la seua tasca de docència, i la promoció de la reflexió, el diàleg i el compromís amb els drets humans, en particular amb els dels individus i grups més vulnerables o que es troben més amenaçats.
L’Institut s’organitza en diverses línies d’investigació de caràcter multidisciplinari: Juntament amb aquestes línies d’investigació i estudi, l’IDH promou de manera activa la formació en drets humans a través de la docència de postgrau i especialització en problemes relacionats amb els drets humans. Aquestes activitats són possibles en bona part gràcies als convenis i acords de col·laboració amb altres centres d’investigació i docència en aquest àmbit, espanyols i estrangers. Així mateix, l’IDH col·labora amb ONG i moviments socials especialitzats en la defensa i promoció dels drets humans de grups vulnerables. Finalment, en la tasca de sensibilització social, l’IDH organitza activitats i conferències amb convidats de prestigi nacional i internacional.
-
-
Grups d'investigació:
-
Projectes d'investigació:Temps i espais d'una justícia inclusiva. Drets per a una societat resilient enfront dels nous reptes (IN_JUSTICE) Multiplying educational capacities to combat sexual violence against children (EDUCAP) Migració, canvi climàtic i cooperació al desenvolupament: fluxos, impactes i coherència de polítiques al Marroc i el Senegal en relació amb Espanya (MIGRACLIMA)
-
Escaneja'm
-
-
L'Institut de Física Corpuscular (IFIC) és un centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques i de la Universitat de València dedicat a la investigació en Física Nuclear, de Partícules i d'Astropartícules i a les seues aplicacions tant en Física Mèdica com en altres camps de la Ciència i la Tecnologia.
La que pot considerar-se etapa recent de l'Institut de Física Corpuscular va començar al juliol de 1985, quan la Universitat de València i el Consell Superior d'Investigacions Científiques van signar un conveni específic de col·laboració pel qual es creava un institut de caràcter mixt i titularitat compartida a l'empara d'un acord marc de col·laboració entre ambdues institucions que s'havia signat a la fi de 1983. Aquest nou centre mixt va conservar el seu nom anterior per fer honor la tradició de València en el camp de la Física de Partícules i Nuclear que ja llavors tenia més de 30 anys d'història.
En el nou institut van convergir físics experimentals i teòrics, i a més dels professors de la Universitat de València a ell es van incorporar durant els anys següents altres investigadors espanyols i estrangers que treballaven en diverses institucions estrangeres.
En 2015, l'IFIC va ser distingit amb l'acreditació de Centre d'Excel·lència 'Severo Ochoa' en reconeixement a la notorietat de les seues contribucions científiques tant a nivell nacional com internacional, el seu impacte en la societat i la indústria i la seua capacitat per a atraure talent científic.
-
Altres entitats:
CSIC
-
Grups d'investigació:
- Física Experimental d'Altes Energies en Colisionadores (IFIC-EHEP)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm
-
-
L'Institut té capacitat per a abordar pràcticament qualsevol qüestió relativa a la biodiversitat en les seues múltiples facetes, estudiant des dels gens fins als ecosistemes, de la morfologia al comportament, de la variació genètica molecular a la quantitativa.
En ell es duen a terme tant treballs d'excel·lència científica en investigació bàsica, com labors de peritatge i assessorament en problemes aplicats de la investigació (epidemiologia molecular, control de plagues, conservació i protecció d'espècies, etc.)
-
-
Grups d'investigació:
- Grup d'Investigació en Zoologia Marina (ZOOMAR)
- Ecologia de Vertebrats Terrestres (ECOTERAM)
- Entomologia i Control de Plagues (ECP)
- Ecologia, Etologia i Evolució (e3)
- Sistemàtica, Evolució i Biogeografia de Fongs, Algues i Plantes (SEBHAP)
- Paleobiologia i Evolució de Vertebrats Basals (EVER)
- Biologia de la Conservació de Plantes (BCPUV)
- Grup d'Investigació en Biodiversitat i Evolució de Cnidaris (BEC)
-
Projectes d'investigació:
-
Escaneja'm