UVCulturaUV Logo del portal

… EN CLAU DE LLUM
Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum
(IYL 2015)

Palau de Cerveró, Sala José Puche

Horari De dilluns a divendres de 9 a 20 hores
 
 
 
 

 

 
 
 
 
Organitza:
 
 
 
Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València
Facultat de Física de la Universitat de València
Laboratorio de Luz. Facultat Belles Arts, Universidad Politécnica de Valencia
 
Col·labora:
 
 
 
 
 
 
 
Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero
Universitat d’Alacant
Museu de la Universitat d’Alacant (MUA)
Real Sociedad Española de Física
Universidad de Guanajuato (México)
Universitat Jaume I, Instituto de Nuevas Tecnologías de la Imagen
Ministerio de Economía y Competitividad
 
Responsable del projecte:
Co-responsable del projecte:
Pedro Andrés Bou (Facultat de Física)
Trinidad Gracia Bensa (Laboratorio de Luz)
 
 
 
 
ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES
 
 
 
 
 
 
L'Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la llum (IYL 2015), la cerimònia de cloenda del qual se celebrarà el 6 de febrer de 2016 a Mèrida, Yucatán (Mèxic), és una iniciativa global aprovada per Nacions Unides per a conscienciar a tots sobre com les tecnologies òptiques promouen el desenvolupament sostenible i aporten solucions a desafiaments mundials en energia, agricultura, comunicacions i salut, entre uns altres. La proclamació de 2015 com a Any Internacional de la Llum i el seu impacte més enllà de 2015 són, doncs, una bona excusa per a promoure una àmplia sèrie d'iniciatives que evidencien a tots els nivells les colossals capacitats de la radiació lluminosa en la Ciència, Tecnologia, Cultura i Educació actuals.
 
Amb motiu d’aquest Any Internacional i la seua ulterior projecció, aquesta exposició pretén cridar l'atenció al públic en general sobre el fenomen de la llum i les múltiples tecnologies basades en la llum que estan presents en la nostra vida diària sense que siguem en molts casos conscients d'açò. La llum en les seues múltiples facetes té a les seues esquenes una llarga i captivadora història però, en les albors del segle XXI, el seu futur s'albira encara més fascinant i es revela com un element clau per al desenvolupament integral de la nostra societat.
 
Aquesta exposició està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València a iniciativa d'alguns professors de la seua Facultat de Física i del Laboratorio de Luz, adscrit a la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, que precisament celebra les seues 25 anys d'existència. En ella es presenta una àmplia perspectiva del potencial de la llum com a lloc en el qual es donen cita la Recerca, la Tècnica i la Creativitat Artística. La mostra, que amalgama doncs Ciència i Art, intenta captar l'atenció del visitant mitjançant l'exhibició de panells informatius, vídeos multimèdia, diverses peces de caràcter històric i diversos hologrames, així com altres obres artístiques entre les quals es reconeixen els projectes On-Off (2001) i On-Sense (2015) realitzats pel propi Laboratorio de Luz. Paral·lelament al desenvolupament de l'exposició, tindrà lloc un cicle de conferències de caràcter divulgatiu.
 
 
 
 
“On-Off”, Laboratori de Llum, 2001, Facultat de Belles Arts, UPV