Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

L'exposició ‘Recursos Territorials Valencians’ de la Universitat de València s'exposa a Sagunt

  • 3 de febrer de 2017
L'exposició ‘Recursos Territorials Valencians’ de la Universitat de València s'exposa a Sagunt

El dimarts 7 de febrer arriba al Centre Cívic del Port de Sagunt aquesta mostra composta per més d'un centenar de mapes que representen gran part dels recursos ambientals, humans, econòmics, patrimonials i socials que es disposen en la província de València. Aquesta exposició cartogràfica combina panells amb cartografia, comentaris temàtics i projeccions audiovisuals sobre el relleu valencià.

L'acte d'inauguració de l'exposició ‘Recursos Territorials Valencians’ serà a les 13:00 hores en el Centre Cívic del Port de Sagunt, presidit pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla.

La col·lecció, centrada en aquells elements que potencialment poden ser motor del desenvolupament econòmic de la província de València, ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb el patrocini i col·laboració de la Diputació de València. Es tracta d'una obra coral, fruit de l'esforç i treball col·lectiu, en la qual han participat més de cinquanta professors i professores de la Universitat de València, concretada mitjançant la labor del dissenyador Diego Ruiz de la Torre, més conegut com MacDiego, i la col·laboració de Paco Roca.

L'origen de l'exposició es troba en la publicació ‘Atles dels recursos territorials valencians’, editada en 2015 per la Universitat de València. Segons el vicerector Jorge Hermosilla, aquesta iniciativa configura “un instrument del diagnòstic singularitzat dels espais valencians i al mateix temps constitueix un producte acadèmic de divulgació científica que facilitarà a la ciutadania el coneixement detallat del territori valencià i les seues potencialitats”.

Aquesta mostra itinerant, integrada per més d'un centenar de mapes, ha passat per València, Requena, Ontinyent, Cullera, Llíria, Ayora, Anna i Alzira. Romandrà oberta al públic en el centre cívic del Port de Sagunt fins al 24 de febrer, on els interessats i interessades podran visitar-la de dilluns a divendres en horari de 09:00 a 14:00 i de 16:00 a 21:00 hores. A continuació, ‘Recursos Territorials Valencians’ conclourà el seu recorregut itinerant en la Casa de la Cultura de Xàtiva, on s'inaugurarà el pròxim 24 de març.