Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Les jornades formatives sobre patrimoni i rehabilitació urbana comencen a Llíria

  • 19 d’octubre de 2016
Les jornades formatives sobre patrimoni i rehabilitació urbana comencen a Llíria

El programa formatiu ‘Patrimoni i rehabilitació urbana. Identitat i oportunitat per al desenvolupament local’ forma part de les activitats de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana, i se celebrarà a Llíria (20/10), Xàtiva (4/11), Vila-real (10/11) i Dènia (17/11). Els especialistes de la Universitat de València Immaculada Revuelta, Beatriz Santamarina i Ximo Revert debatran en una taula redona sobre el desenvolupament local basat en la identitat geogràfica.

L'objectiu d'aquestes jornades és aprofundir en les possibilitats d'un nou desenvolupament local basat en la identitat dels llocs, en les condicions geogràfiques particulars i en el patrimoni. Aquest programa formatiu s'inscriu en el marc d'actuació de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana, fruit de la col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

La primera jornada se celebrarà en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Llíria, el proper dijous 20. Inauguraran la jornada, a les 18:00 hores, l'alcalde de Llíria, Manolo Civera; la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i Joaquín Farinós, director de la Càtedra i professor del departament de Geografia.

Les professores de la Univrsitat de València Immaculada Revuelta (Dret Administratiu i Dret Processal) i Beatriz Santamarina (Sociologia i Antropologia Social), i Ximo Revert, cap de l'àrea de Cooperació de la Fundació General de la Universitat de València, participaran en una taula redona. Les seues intervencions giraran entorn de la gestió del patrimoni cultural d'un territori, el desenvolupament humà sostenible i la importància de tenir un coneixement compartit dels elements patrimonials autòctons de cara a incloure’ls en les estratègies de desenvolupament territorial a escala local.

Com ha assenyalat el professor Joaquín Farinós, l'objectiu d'aquesta Càtedra és "fomentar el coneixement sobre el nostre territori i promoure progressivament el sentit de pertinença, motivació i consciència de la població valenciana, sobre el que poder apuntalar un nou desenvolupament que aprofite més sàviament les grans potencialitats del territori valencià; açò és, promovent una nova cultura territorial valenciana", ha puntualitzat Farinós.

Aquestes jornades estan dirigides a responsables i prenedors de decisions públics i privats, tècnics de les administracions locals, grups d'interès i, en general, a tots aquells interessats a conèixer millor l'espai metropolità valencià. La matrícula és gratuïta, però es requereix inscripció prèvia (www.projeccio.uv.es).

El programa formatiu ‘Patrimoni i rehabilitació urbana. Identitat i oportunitat per al desenvolupament local’ se celebrarà també a Xàtiva (4 de novembre), Vila-real (10 de novembre) i Dènia (17 de novembre). El format de tots aquests seminaris serà el de taula redona, composta per un moderador i tres ponents, a la qual li seguirà un debat. Els participants en les taules seran: Luis Arciniega García (departament d'Història de l'Art), Josep Montesinos i Martínez (departament d'Història de l'Art), Inmaculada Revuelta Pérez, Beatriz Santamarina Campos, Ignacio Sevilla Merino (departament de Dret Administratiu i Dret Processal) i Ximo Revert Roldán.