Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

El programa ‘Benestar, formació, territori’ finalitza amb jornades a Tavernes Blanques, Faura, Burjassot i Almussafes

  • 21 de novembre de 2016
El programa ‘Benestar, formació, territori’ finalitza amb jornades a Tavernes Blanques, Faura, Burjassot i Almussafes

Aquest programa formatiu, fruit d'un conveni entre la Universitat de València i la Diputació de València, suma un total de 700 persones inscrites en els 14 municipis on s'ha celebrat. Les jornades s'han dividit en tres blocs temàtics: economia social i cooperativisme, ciberassetjament i immigració.

La jornada de Tavernes Blanques es va celebrar en l'ajuntament de la localitat dimecres passat 16 de novembre. A l'acte d'inauguració van assistir l'alcaldessa, Mª Carmen Marco Aguilar; la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer; i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla. Els professors Manuel Alegre (Departament de Dret del Treball), Pilar Alguacil i Salvador Montesinos Oltra (Departament de Dret Financer) van participar en la taula redona. Aquesta cita va servir per a exposar, analitzar i debatre assumptes d'especial interès i actualitat per a la societat local a través de les ponències del personal docent i investigador de la Universitat. Les conferències es van centrar en aspectes relatius a l'economia social i van abordar diferents tipus de cooperatives de serveis socials, des de la seua constitució fins al seu funcionament i el règim de les mateixes o el paper dels ajuntaments en el seu impuls.

La jornada de Tavernes Blanques posa punt i final al mòdul sobre ‘Economia social i cooperativisme’, coordinat per la professora Pilar Alguacil, que s'ha celebrat a Yátova, Xàtiva, Requena, Titagüas i Tavernes Blanques. El programa formatiu ‘Benestar, Formació, Territori’ finalitza aquest mes de novembre. Les últimes jornades se celebraran a Faura (ciberassetjament), Burjassot (immigració) i Almussafes (ciberassetjament).

El bloc sobre ‘ciberassetjament’, dirigit per la professora Paz Lloria (Dret Penal), s'ha desenvolupat a Quart de Poblet, Gandia, Ontinyent, Algemesí i Llíria; les últimes jornades d'aquest mòdul seran a Faura (23 de novembre) i Almussafes (28 de novembre). Les taules redones sobre ‘Immigració’ es van celebrar a Mislata i ara finalitzen a Burjassot el pròxim 27 de novembre; coordinen aquest mòdul els professors de la Universitat Belén Cardona i Javier de Lucas.

En les tres jornades que queden per celebrar-se participaran els següents professors de la Universitat de València: Ignacio Comes Raga (Departament de Dret Penal), Ángeles Matallín Evangelio (Dret Penal), Paz Lloria García (Dret Administratiu), Belén Cardona Rubert (Dret del Treball i la Seguretat Social), Mª Ángeles Solanes Corella (Filosofia del Dret Moral i Política), Albert Mora Castro (Sociologia i Antropologia Social), Carlos Caurín Alonso (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials), María Isabel Viana Orta (Educació Comparada i Història de l'Educació).

El programa ‘Benestar, formació, territori’ ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat i l'àrea de Benestar Social i Educació de la Diputació. Aquesta iniciativa va nàixer amb l'objectiu de contribuir a la formació i transferència de coneixements de la societat local, en la dimensió territorial, comunitària i ciutadana. Les 14 jornades, celebrades en el territori valencià, en el marc d'aquest programa han acumulat una inscripció de 700 persones.