Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Requena rep als estudiants del programa ‘Erasmus al territori’

  • 28 de març de 2017
Image de la noticia

El proper dissabte 1 d'abril els estudiants Erasmus i internacionals de la Universitat de València podran conèixer el valuós i variat patrimoni cultural i natural de la vila de Requena. El programa ‘Erasmus en el territori’ finalitzarà aquest curs 2016-2017 amb la visita a l'Alt Túria el 6 de maig.

Els estudiants del programa ‘Erasmus en el territori’ tindran l'oportunitat de descobrir la ciutat de Requena, famosa pel seu patrimoni, el seu paisatge vitivinícola i la seua gastronomia, a través de guies locals especialitzats i de la pròpia Universitat. El pròxim dissabte 1 d'abril els estudiants visitaran el centre de la Vila on se'ls mostrarà la Torre de l'Homenatge i les Coves en les quals s'emmagatzemaven, en grans tenalles, vins, olis i cereals. També coneixeran el Museu del vi i alguns dels seus cellers, amb cata i degustació de vins i caves. A més, així com provar les excel·lències de plats típics de la comarca de la Meseta de Requena-Utiel.

Les rutes tenen una vessant formativa alhora que lúdica, atès que es plantegen activitats variades. Els alumnes Erasmus i internacionals que cursen enguany en la Universitat de València poden inscriure's en tantes rutes com desitgen, el preu és de 25 euros per persona i inclou transport, segur, dinar (gastronomia local) i visites guiades tant en els municipis com en els recorreguts. Els interessats poden formalitzar la matrícula en la web http://projeccio.uv.es

El programa ‘Erasmus en el territori’ ha sigut organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat, els ajuntaments de Sagunt, Bocairent, Requena, Chelva i Alpuente.

Després de la ruta a Requena, l'última eixida d'aquest quadrimestre es realitzarà el 6 de maig a l'espai de l'Alt Túria. En aquesta excursió els estudiants visitaran les viles d'Alpuente i Chelva, enclavades en ple cor de l'interior valencià, sector elevat de la comarca dels Serrans. En Alpuente, antiga taifa, es realitzarà un itinerari guiat per la zona fortificada, per la Torre de l’Aljama i el Museu Paleontològic. A Chelva, capital històrica de la comarca, els alumnes coneixeran el seu ric patrimoni religiós fruit de la convivència de les cultures cristiana, musulmana i jueva fins al segle XVII, i ho faran a través de la visita al Barri Àrab, al Raval, la Jueria, les ermites i l'Església de Ntra. Sra. dels Àngels.