Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

La Universitat organitza a Sogorb una jornada formativa sobre planificació turística, paisatge i ètica

  • 26 de setembre de 2016
La Universitat organitza a Sogorb una jornada formativa sobre planificació turística, paisatge i ètica

La Universitat de València i l'Agència Valenciana de Turisme, en col·laboració amb les universitats d'Alacant (UA) i de Castelló (UJI), i diversos ajuntaments de la Comunitat Valenciana, han programat seminaris en 9 localitats amb la finalitat de fomentar productes turístics basats en la riquesa paisatgística, el turisme responsable i la planificació estratègica.

Aquest programa de jornades sobre formació turística es va iniciar la setmana passada a Cofrentes (Vall d'Ayora-Cofrentes), ara és el torn de Sogorb (capital de la comarca castellonenca de l'Alt Palància) que acollirà el simposi el dimecres 28, a les 9:00 hores, en el Teatre Serrano. Les jornades seguiran la seua programació a Cullera (5 d'octubre), Xàbia (7 d'octubre), Sagunt (11 d'octubre), Benicàssim (14 d'octubre), Villena (19 d'octubre), Morella (21 d'octubre) i Torrevieja (25 d'octubre).

Aquestes trobades tenen com a objectiu oferir formació a equips de govern local, tècnics municipals, empresaris turístics, associacions relacionades amb el sector i, en general, a tot el públic interessat en el turisme. Els assistents tindran l'oportunitat de participar activament en tallers al costat d'especialistes de les principals universitats públiques valencianes: la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I.

Inauguraran la sessió, en el Teatre Serrano de Sogorb, l'alcalde Rafael Magdalena i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla. El vicerector obrirà el simposi amb una conferència sobre la nova relació entre paisatge i turisme.

A continuació se celebraran els tres tallers pràctics. El primer, titulat ‘Cap a una nova relació entre el paisatge i el turisme’, serà impartit pel professor de la Universitat de València Emilio Iranzo García (Departament de Geografia). El segon taller, ‘Hospitalitat: turisme ètic i responsable en el territori’, està coordinat per Domingo García Marzá, de la Universitat Jaume I, i comptarà amb diversos especialistes. Finalment, els docents de la Universitat d'Alacant, Josep Ivars Baidal i Daniel Díez Santo, s'encarregaran d'impartir el mòdul ‘Cap a una nova estratègia turística a la Comunitat Valenciana’.

El secretari autonòmic Francesc Colomer i el vicerector Jorge Hermosilla han coincidit a assenyalar l'oportunitat d'aquestes jornades. Colomer ha ressaltat els avantatges que suposa la col·laboració entre l'Agència Valenciana de Turisme i la Universitat de València. Per la seua banda Jorge Hermosilla ha manifestat la importància de formar a la societat i especialment a responsables polítics i empresaris turístics sobre la necessitat de potenciar “un model de turisme responsable i ètic que repercutisca en el desenvolupament territorial i econòmic d'àmbit local”.