University of Valencia logo Logo Chair for Agri-food Cooperatives Logo del portal

La directora de la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries va ser entrevistada per Kveloce socis de JOVESÓLIDES en el marc del projecte InnovAgroWoMed

  • September 17th, 2020
Image de la noticia

La directora de la Càtedra, Pilar Alguacil, va ser entrevistada dimecres passat 16 de setembre pel projecte Kveloce coordinat per JOVESÓLIDES en el marc del projecte d'InnovAgroWoMed, projecte finançat pel programa ENI CBCMED dirigit a fomentar l'emprenedoria entre dones en l'àmbit rural en l'àrea Mediterrània.

L'objecte del projecte és impulsar la participació laboral i l'emprenedoria de les dones en el sector agroalimentari amb la finalitat de trobar un model avantguardista d'innovació social.

La catedràtica Pilar Alguacil va aportar la seva experiència en l'àmbit de les cooperatives. Des de la federació de cooperatives s'impulsa la participació de les dones en l'àmbit rural. Va destacar la directora a l'Associació de Dones de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya (AMCAE), que realitzen diferents activitats per a l'apoderament de la dona en les cooperatives agroalimentàries.

Així i tot, també va indicar que en els consells rectors de les cooperatives hi ha poca presència de dones, però això es deu a diversos problemes. Entre ells, les poques dones que són sòcies i que són titulars d'explotacions.

D'altra banda, la directora va destacar l'important paper que realitzen les cooperatives agro-alimentàries per a evitar el despoblament rural. Ja que ofereixen treball, així com serveis que han desaparegut del poble com a Internet, supermercats, electricitat, turisme rural…

Finalment, l'entrevistadora li va preguntar sobre la formació de les dones en el món rural i les activitats que es realitzen per a formar-les. La catedràtica va voler destacar el paper de les federacions de cooperatives que ofereixen formació específica a dones i, també poden accedir a la formació prevista per als socis.

Així mateix, va voler destacar el paper de l'Aula Empresocial de la Universitat de València amb les activitats de formació que realitza en el territori de la província de València per a emprendre en les zones rurals i la formació de persones.