Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible Logo del portal

Consells UV

Acabem de tornar a les classes, als nostres despatxos, però d'una manera virtual, en una situació especial, complicada, però de la qual també estem convençudes i convençuts que anem a traure coses positives. Eixirem més forts, sabent més, més resilients…

Des de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat de València volem contribuir a destapar les oportunitats que aquest confinament ens pot brindar. Per a això, diàriament us farem arribar idees, enllaços, consells que ens puguen fer portar aquesta situació d'ensenyament/aprenentatge/gestió/investigació en confinament de manera profitosa i sostenible.

Ens agradaria que tots i totes les professionals de la Universitat de València que així ho desitgen, cadascun/a des del seu camp, així com des dels Instituts, les entitats col·laboradores, etc. ens vagen enviant recursos, consells, informació, etc. que ens permeta, des de les nostres cases, col·laborar contra la pobresa, la lluita contra la fam, millorar la nostra salut i benestar, proporcionar una educació de qualitat i treballar la igualtat.

El nostre e-mail és catedracooperacio@uv.es

 

ODS-Consell UV 17

Intercanvis Virtuals Erasmus+

Els Intercanvis Erasmus+ són una iniciativa recent de la Comissió Europea. Són activitats totalment gratuïtes obertes a la participació de tots els joves de 18 a 30 anys que resideixen a Europa i al Sud del Mediterrani.

Intercanvis virtuals són uns encontres digitals on joves de diferents països es reuneixen per parlar sobre diferents temes. Algunes propostes actuals són Joventut, pau i seguretat, Alimentació sostenible, Combatre el discurs de l’odi, Canvi Climàtic, Globalització i cultura local, entre d’altres. Cada intercanvi compta amb una duració determinada, que pot incloure d’una a deu sessions.

Cada setmana els joves es reuneixen en grups reduïts, a través d’una plataforma virtual per participar en un debat en directe dirigit per facilitadors. En aquestes sessions, comparteixen el seu punt de vista amb altres joves i aprenen a pensar de forma crítica amb curiositat i empatia. Els diàlegs poden complementar-se amb conferències o lectures. L’idioma pot ser anglés, francés i àrab.

Amb aquestes activitats, els joves desenvolupen competències clau com comunicació intercultural, pensament crític, curiositat i autoestima, són més conscients dels estereotips actuals i poden construir relacions d’amistat amb altres joves de cultures diferents.

També hi ha oportunitats de formació per a treballadors juvenils i educadors que volen desenvolupar nous mètodes d’ensenyament: Accés directe a l'European Youth Portal

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 16
Si el que cerques és cultura, entreteniment i passar una bona estona els dies que ens queden de confinament, visita #RAMBLETAENCASA

Treballem ODS:

 

ODS-Consejo UV 15

La Fundació Mainell llança #LaMejorLección. La Campanya Mundial per l'Educació fa una crida social per a protegir el dret a l'educació durant la crisi del coronavirus: 

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 14

Barceló Hoteles en la seua revista Pin and Travel ens ofereix: 5 pel·lícules que emular quan tornem a viatjar. Com diuen en el seu web: Totes les arts tenen la capacitat de fer-nos viatjar a través de les seues paraules, sons o imatges, però si hi ha una d'elles que realment aconseguisca que ens fiquem en la història i ens sentim connectats amb una història fins al punt de sentir que estem en aqueix precís instant o lloc, aquest és el cinema. En temps de confinament, quan la crisi deslligada pel Covid-19 ens obliga a romandre a casa per a protegir i protegir-nos, el seté art és la clau màgica que empunyem per a volar lluny de les nostres cases, encara que siga només un ratito, i començar a projectar-nos en llocs i situacions que ens fan somriure. Asseu-te, punxa i gaudeix.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 13

La professora Elena Mut Montalvá del Departament de Treball Social i Serveis Socials (Facultat de Ciències Socials, Universitat de València) ens fa arribar una altra iniciativa per a continuar treballant la igualtat des de les nostres cases: “Mirades ecofeministas al model de cures”, amb Iaio Herrera i Lina Gálvez en el cicle “Diàlegs amb la Igualtat” de la UGR
“La mirada ecofeminista i les paraules de Lina Gálvez i Iaio Herrero ens donaran claus i referències sobre un nou model de cures. Ningú dubte de la necessitat de les cures, ni tan sols el sistema androcèntric amb tot el seu poder econòmic, polític i social el fa, en cas contrari no hauria “posat” a la meitat de la població mundial, a les dones, a desenvolupar les cures”, s'assenyala en la presentació de la nova sessió del Cicle.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 12 

Ricard Silvestre, Coordinador del Centre Documentació Art Valencià Contemporani "Romà de la Calle" (CDAVC) de la Universitat de València i professor del Departament d’Expresió Plàstica de la Facultat de Magisteri (UV) ens convida a recorregut virtual de les mostres expositives:

·         "INTERPRETACIONS DE L'ÉSSER" de l'artista Borja Ibáñez.Visita la mostra ací
·         "INTERMITENCIAS " de l'artista Juan Felipe Martínez. Visita la mostra ací
·         "RESILIENTS" de l'artista Fernando Jiménez, guanyador del XX Premi Nacional de Pintura de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles. Visita la mostra ací.
L'Espai d'Art Contemporani d'El Corte Inglés, Àmbit Cultural, la Reial Acadèmia de Belles arts i el CDAVC continuen donant suport a l'art jove, ara de manera online.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 11

Recomanem asseure's 20 minuts i veure aquest vídeo/TED Talk tan inspirador de Sheryl Sandberg  Per què tenim tan poques dirigents dones? de Sheryl Sandberg. Creiem que tothom, especialment ELLES, haurien de veure'l i prendre's uns minuts d'aquest confinament a pensar. Treballarem per la igualtat de gènere!

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 10 

Antonio Capafons, Director de la Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluis Alcanyis de la UV, i Catedràtic d'universitat de la Facultat de Psicologia ens ofereix aquesta informació per a ajudar-nos psicològicament en aquesta època de confinament:
La Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluis Alcanyis de la UV crea una guia per a manejar l'estrés en temps de crisi per a personal sanitari.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 9 

MICROTEATRO, un nou concepte de format teatral: micro-obres de 15 minuts sobre un mateix tema, representades en espais xicotets per a menys de quinze espectadors per passada i diverses sessions al dia, ara ofereix MICROENCASA, incloent obres infantils. 

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 8 

Antonio Capafons, Director de la Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluís Alcanyís de la UV, i Catedràtic d'universitat de la Facultat de Psicologia ens ofereix aquesta informació per a ajudar-nos psicològicament en aquesta època de confinament. La Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluis Alcanyis de la UV La Clínica de Psicologia UV crea una guia sobre el duel davant l'impacte del COVID-19.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 7 

Antonio Capafons, Director de la Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluís Alcanyís de la UV, i Catedràtic d'universitat de la Facultat de Psicologia, ens ofereix aquesta informació per a ajudar-nos psicològicament en aquesta època de confinament: GUIA per a GESTIONAR SITUACIONS FAMILIARS durant el CONFINAMENT

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 6 

La professora Elena Mut Montalvá del Departament de Treball Social i Serveis Socials (Facultat de Ciències Socials, Universitat de València) ens fa arribar una altra iniciativa per a continuar treballant la igualtat des de les nostres cases:
Planeta Humà és un teixit de huitanta històries inspiradores (un documental i diverses pel·lícules), moltes mai abans vistes en la televisió, acompanyades per una banda sonora de primer nivell creada pel premiat compositor Nitin Sawhney. Cada episodi se centra en un hàbitat particular i revela com les persones s'han adaptat a viure amb l'entorn i els animals que els envolten. 
HUMAN Extended version VOL.1 (1:23h). El VOL.1 tracta els temes: amor, dones, treball i pobresa.
HUMAN Extended version VOL.2 (1:26h).  El VOL.2 tracta els temes: guerra, perdó, homosexualitat, família i vida després de la mort.
HUMAN Extended version VOL.3 (1.33 h). El VOL.3 tracta els temes: felicitat, educació, discapacitat, immigració, corrupció i significat de la vida.
Lloc oficial HUMAN the movie

Comparteix les seues emocions sobre les xarxes socials: #WhatMakesUsHUMAN
Tots els nostres rodatges han compensat la seua petjada de carboni mitjançant el programa Acció Carboni Solidària de la Fondation GoodPlanet.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 5 

Antonio Capafons, Director de la Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluís Alcanyís de la UV, i Catedràtic d'universitat de la Facultat de Psicologia, ens ofereix aquesta informació per a ajudar-nos psicològicament en aquesta època de confinament:

  • Des del Col·legi de Psicologia de la Comunitat Valenciana s'està donant assistència telemàtica gratuïta per a qui el necessite.
  • El Consell General de la Psicologia d'Espanya també ofereix ajuda per a afectad@s del COVID-19.
  • La Clínica de Psicologia UV de la Fundació Lluís Alcanyís de la UV ha tret material en coordinació amb altres entitats amb vídeos, text i els seus corresponents àudios: frenant al coronavirus. A més, té previst traure de manera imminent més informació sobre conflictes i duel, sobre el que s'informarà quan estiga disponible.
  • Des de l'Associació Espanyola de Serveis Psicològics i Psicopedagògics Universitaris (AESPPU) està recopilant informació de suport tant per a Espanya com per a altres països.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 4 

José Miguel Soriano, Catedràtic Nutrició i Bromatologia de Facultat de Farmàcia ens recomana els vídeos que s'estan fent en Fundació Lluís Alcanyís per a mantindre's en forma des de casa:
CUNAFF ESPORT des de casa - Exercicis per a mantindre's en forma #1.
CUNAFF ESPORT des de casa - Exercicis per a mantindre's en forma #2 

Treballem ODS: 

 

ODS-Consell UV 3

Patricia Vila, de la Unitat de Nutrició de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de Fundació Lluís Alcanyís, dóna unes pautes alimentàries per a l'època de confinament.

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 2 

La professora Elena Mut Montalvá del Departament de Treball Social i Serveis Socials (Facultat de Ciències Socials, Universitat de València) ens fa arribar iniciatives per a continuar treballant la igualtat des de les nostres cases.

Ací va una selecció de sèries i pel·lícules que o bé toquen de ple el feminisme o simplement són bones però, a més, tenen perspectiva feminista:

Recomanacions feministes per a suportar l'aïllament

Documentals feministes durant l'aïllament

Recursos “coeducavirus” educar per a la igualtat des de casa II- dones en la història 

Guia covid contra la violència de gènere (vore també aquest enllaç

Contes en igualtat: Un dia del mes per a una història per la Igualtat 

Treballem ODS:

 

ODS-Consell UV 1  

URBANPILATES. Centres especialitzats en Mètode Pilates, Fisioteràpia i Osteopatía ens ofereix una sèrie de classes diàries de pilates per a mantindre el nostre cos i ment en forma. En tan sols 25 minuts al dia, en aquest enllaç podràs seguir una classe diferent cada dia: Canal de Youtube Urbanpilates

Treballem ODS: