Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filosofia del Dret i Política Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
AÑON ROIG, MARIA JOSE

AÑON ROIG, MARIA JOSE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Departamento de Filosofía del Derecho. Campus dels Tarongers Despacho: 4F09

(9638) 28825

maria.j.anon@uv.es

Biografia
 

Catedràtica de Filosofia del Dret. Professora del Departament de Filosofia del Dret i Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans. Llicenciada i Doctora en Dret per la Universitat de València Estudi General. Ha sigut directora de l'Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València (2005-2010) i Secretària General de la Universitat (2010-2018).

Doctora en Dret (1986), sis quinquennis docents i sis sexennis de recerca.

La seua recerca aborda temes propis de la filosofia del dret i els drets humans. Entre ells: interpretació i argumentació en drets humans, drets socials, igualtat i dret antidiscriminatori, immigració, dret i perspectiva de gènere, accés a la justícia, teoria del dret i argumentació jurídica

En l'àmbit investigador, la seua Tesi Doctoral va rebre el premi nacional a tesi de caràcter social i polític del Centre d'Estudis Constitucionals en 1987. . És autora d'articles en revistes especialitzades, capítols de llibre i monografies en les àrees temàtiques esmentades. És directora de set tesis doctorals. Ha sigut membre de nombrosos projectes de recerca, entre els quals cal destacar: Consolider-Enginye-2010, “El temps dels drets” (HURI-AGE) liderat per la Universitat Carlos III de Madrid i del que formen part 12 grups de recerca en drets humans. Investigadora principal de dos projectes sobre drets humans, integració i justícia global en el marc del programa Prometeu per a grups d'excel·lència de la Generalitat Valenciana, així mateix ha desenvolupat la seua recerca en el marc de programes nacionals d'I D I des de 1993 ininterrompudament.

Ha impartit classes de llicenciatura i grau en la Universitat de València en matèries pròpies de l'àrea de coneixement: teoria del dret, filosofia del dret, sociologia jurídica, argumentació jurídica i drets humans des de 1984. Així com docència en tercer cicle en màsters i programes de doctorat en diferents universitats espanyoles i llatinoamericanes. En l'actualitat, Master Universitari en Dret, Empresa i Justícia, Master en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional i Master en Dret i violència de gènere.

És directora de 11 tesis doctorals

Projectes d'innovació docent: Innovació educativa en la doble titulació Administració i direcció d'empreses i Dret (2004-2008), Disseny de materials per a l'aprenentatge interdisciplinari de les fonts del Dret (2007-2011), Drets humans i aprenentatge cooperatiu en l'adquisició de competències genèriques (2012-2015), Foment de la transversalitat dels drets humans en el grau en dret de la UV (2022-2023)

Ha dirigit la revista Anuari de Filosofia del Dret (2006-2015), Quaderns Electrònics de Filosofia del Dret i és coordinadora de la publicació Teoria i Dret. Revista de Pensament Jurídic, des de 2007.Forma part de nombrosos comitès editorials, participa en avaluació de projectes de recerca de diferents agències i ha format part de jurats acadèmics en l'àmbit jurídic.

Responsabilitats institucionals. Secretària del departament de Filosofia del Dret (1993-1998). Vicedegana de la Facultat de Dret (1998-2001). Directora de l'Institut de Drets Humans (2005-2010). Secretària General de la Universitat de València (2010-2018).

APARICIO CHOFRE, LUCIA

APARICIO CHOFRE, LUCIA

PDI-Ajudant Doctor/A
Secretari/a Comissio Estatuts
BASTERRA PEREZ DE LOS COBOS, JORGE

BASTERRA PEREZ DE LOS COBOS, JORGE

PDI-Associat/Da Universitari/A
BEA PEREZ, EMILIA

BEA PEREZ, EMILIA

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 28821

emilia.bea@uv.es

BELLVER CAPELLA, VICENTE

BELLVER CAPELLA, VICENTE

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Director/a de Departament
Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

COLOMER SEGURA, ANA MARIA

COLOMER SEGURA, ANA MARIA

PDI-Ajudant Doctor/A
CORREDOR AGULLO, ANGEL

CORREDOR AGULLO, ANGEL

PI-Invest Formacio Vali
D
FERNANDEZ RUIZ-GALVEZ, ENCARNACION

FERNANDEZ RUIZ-GALVEZ, ENCARNACION

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Coordinador/a de Programa de Doctorat
Director/a Titulacio Master Oficial
GARCIA AÑON, JOSE

GARCIA AÑON, JOSE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Institut de Drets Humans, Dpt. de Filosofia del Dret, Facultat de Dret; Campus dels Tarongers

(9638) 28817

jose.garcia@uv.es

GARCIA PASCUAL, CRISTINA

GARCIA PASCUAL, CRISTINA

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Cap de Seccio-Servei
Jefe/a de Seccio-Servici-Vicerectorat de Cultura i Societat

Departamento de Filosofía del Derecho y Filosofía Política Facultad de Derecho Despacho 4ºE05 Campus dels Tarongers s/n 46o71- Valencia (España)

(9638) 28816

cristina.garcia@uv.es

Biografia
 

Cristina García Pascual és Catedràtica de Filosofia del Dret, Professora del Departament de Filosofia del Dret i Filosofia Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans. Doctora en Dret des de 1994 per la Universitat de València Estudi General. Ha sigut directora del programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional (esment d'excel·lència) des de la seua creació en 2009 fins a 2015. En l'actualitat compagina les tasques docents i d'investigació amb la direcció de l'Aula de Literatura de l'espai cultural La Nau, la codirección del Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Facultat de Dret i la coodinación acadèmica, com a membre de la CCA, del programa de doctorat de l'Institut de Drets Humans de aquesta Universitat.

Té reconeguts sis quinquennis de docència, quatre sexennis d'investigació i huit triennis

El seu treball de recerca s'ha centrat principalment en l'àmbit de la teoria i filosofia del dret estenent-se al camp dels drets humans i la teoria feminista del dret.

És autora i editora d'obres com a Legitimidad democrática y poder judicial (1997); Norma Mundi. La lucha por el derecho Internacional (2015); El Buen Jurista. Deontología del Derecho (2013); Decisiones básicas en materia de violaciones de derechos humanos (con Miguel Revenga, (2015) o Acceso a la justicia y garantía de los derechos en tiempo de crisis. De los procedimientos tradicionales a los mecanismos alternativos (2018). Algunes de les seues publicacions en revistes i compilacions són «Una tragedia de los derechos humanos. Violencia y religión»(2013); «Ciudadanía y vida social bajo el velo integral” (2016); «La Justicia transicional y el dilema de la sanción. Proceso penal y responsabilidad colectiva» (2017); «La naturaleza del Derecho Internacional, una cuestión existencial»(2018); «Formas de pensar lo impensable. Los perpetradores del mal extremo»(2019). Ha dirigit 2 Tesis Doctorals

Ha sigut membre de nombrosos projectes d'investigació, entre els quals cal destacar: Consolider-Ingenio-2010-2014: “El tiempo de los derechos” (HURI AGE) i el projecte Prometeu (fase I i II) per a grups d'excel·lència de la Generalitat Valenciana sobre Drets humans, integració i justícia global.

En l'àmbit de la innovació docent també ha participat en projectes com: “Innovació educativa en les fonts del Dret”en la doble titulació Administració i Direcció d'Empreses i Dret 2009-2012 i “Coordinació d'estratègies d'innovació docent i d'avaluació en el marc del Grau en Dret" 2009/2010.

En l'actualitat és la investigadora principal del projecte I+D: “Transformaciones de la Justicia. Autonomía, inequidad y ejercicio de derechos” i participa com a membre de l'equip d'investigació en el projecte Prometeu: “Seguretat Internacional i Europea: de la prevenció de conflictes armats a les estratègies per a la construcció d'una ciutadania inclusiva i plural” de la Generalitat Valenciana.

Ha sigut Research Assistant en l'Institut Europeu de Florència i ha realitzat estades d'investigació en universitats i centres com: el Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg (França); Università degli studi diBologna, Istituto A. Cicu (Itàlia); Departament ofLaw, European University Institute, Florència, (Itàlia); University of Hull Law School Hull, (Regne Unit), Westfälische Wihelms-*Universität, Institutfür Offentliches Recht und Politik, UniversitätMünster, (Alemanya),York Law School. Universityof York (Regne Unit).

Ha col·laborat en diversos programes estatals i internacionals impartint formació a la Escuela Judicial Electoral del Tribunal del Poder Judicial de la Federación (Mèxic);  Universidad Nacional de México, UNAM (Mèxic); Universidad Autonoma de Occidente, Cali, (Colòmbia); Universidad Externado de Colombia; Instituto Tecnológico Autónomo de México, ITAM, (Mèxic); Universidad de Coahuila, (Mèxic); Consell General del Poder Judicial, Madrid, (Espanya).

GARCIA SAEZ, JOSE ANTONIO

GARCIA SAEZ, JOSE ANTONIO

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Secretari/a d' Institut Universitari
Biografia
 

Jose Antonio García Sáez és professor contractat doctor al Departament de Filosofia del Dret y Política de la Universitat de València. També és membre de l´Institut de Drets Humans i de la Clínica Jurídica per la Justícia Social a la mateixa universitat. Forma part del Consell de redacció de la revista Anuario de Filosofía del Derecho. És investigador principal del projecte europeu EDUCAP (Multiplying Educational Capacities to Combat Sexual Violence Against Children).

Va realitzar la seua tesi doctoral sota la direcció de la professora Cristina García Pascual (2009-2014) comptant amb una beca FPU del Ministeri d´Educació. Va obtindre el premi Luis Díez del Corral 2014 para Tesis Doctorales en Historia de las Ideas y de las Formas Políticas, Teoría Política Normativa y Filosofía Política atorgat pel Centro de Estudios Políticos y Constitucionales.

Ha sigut professor a temps complet a la Universidad Autónoma de Coahuila, México, on va dirigir el Centro de Litigación Estratégica y va coordinar diverses clíniques de drets humans (2015-2016). També ha sigut professor a l´Àrea de Filosofia del Dret de la Universidad Autónoma de Madrid (2017-2018).

Les seues principals líneas d´investigació són la filosofia del dret internacional, la història de les relacions internacionals, els problemes relatius a la protecció dels drets humans al context de la globalització i l´educació jurídica.

Les seues publicacions poden consultar-se en:

GARIBO PEYRO, ANA PAZ

GARIBO PEYRO, ANA PAZ

PDI-Contractat/Da Doctor/A

(9638) 28828

a.paz.garibo@uv.es

GASCON CUENCA, ANDRES

GASCON CUENCA, ANDRES

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Departament de Filosofia del Dret i Política Facultat de Dret Universitat de València Av. Tarongers S/N E46022 València

21856

andres.gascon@uv.es

Biografia
 

Andrés Gascón Cuenca és doctor en dret (premi extraordinari de doctorat de la Universitat de València any 2018), investigador en l'Institut de Drets Humans, Codirector de la Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Facultat de Dret, i professor en el Departament de Filosofia del Dret i Política, totes elles estructures de la Universitat de València.

Les seues línies principals d'investigació són la filosofia del dret que tracta la teoria del reconeixement, la protecció dels drets humans en el context de les minories socials (sobretot respecte del discurs de l'odi, el racisme i la xenofòbia, i la utilització de perfils ètnics), l'accés a la justícia i l'educació jurídic-clínica.

Compta amb publicacions en les quals ha analitzat la recepció d'estàndards internacionals enfront del discurs de l'odi en l'ordenament jurídic espanyol, el negacionisme, teories de la justícia i el seu desenvolupament en l'entorn jurídic-clínic, crítica jurisprudencial en la garantia dels drets de les minories, entre altres.

És membre electe del consell directiu de l'Aliança Global per l'Educació en la Justícia (GAJE), secretari de la revista Cuadernos Electrónicos de Filosofía del Derecho i membre del consell de redacció de l'Anuario de Filosofía del Derecho.

Compta amb 1 sexenni d'investigació; 1 tram d'avaluació de mèrits docents (quinquenni).

HERNANDEZ MORENO, IGNACIO JAVIER

HERNANDEZ MORENO, IGNACIO JAVIER

PDI-Ajudant Doctor/A
JIMENEZ MOLINER, ANA MARIA

JIMENEZ MOLINER, ANA MARIA

PDI-Associat/Da Universitari/A
LUCAS MARTIN, FCO.JAVIER DE

LUCAS MARTIN, FCO.JAVIER DE

PDI-Emerit/a Universitat

Instituto de derechos Humanos Edificio de Institutos de Investigación Calle Serpis, 29 Campus dels tarongers

(9638) 28133

javier.de-lucas@uv.es

Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

MARTINEZ SEGUI, JOAN ALFRED

MARTINEZ SEGUI, JOAN ALFRED

PDI-Contractat/Da Doctor/A
MESTRE I MESTRE, RUTH MARIA

MESTRE I MESTRE, RUTH MARIA

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 28819

ruth.mestre@uv.es

Biografia
 

[ Traducció automàtica ]

Ruth M. Mestre i Mestre, professora de filosofia del dret i membre del Institut Universitari d'estudis de les dones de la Universitat de València, És especialista en Teoria Feminista del Dret i forma part de la European Network of Experts in the field of Gender Equality.

Ha publicat amb Lorena Sosa Ensuring the non-discriminatory implementation of measures against violence against women and domestic violence:  Article 4, paragraph 3 of the Istanbul Convention, Collection of papers addressing the issue of Violence against women (2022), Council Of Europe. Va coordinar al costat de S. Jonhsdotter l'informe 'FGM in Europe: An analysis of Court Cases, a instàncies de la Comissió Europea (publicat per la European CommisionDirectorate GeneralJustice (2016).

Així­ mateix, ha estat investigadora principal del projecte 'Democracia i participación política de las mujeres. Estudio crítico comparado de nuevos análisis y estrategias', finananciat pel Ministeri d'Igualtat, així com investigadora principal a l'estat espanyol del projecte DAPHNE- EURONET, financiat pel programa Daphne de la UE, per elaborar plans d'acció contra les MGF.

Doctora en dret per la *Universitat de València, màster en sociologia jurídica per l'Institut Internacional de sociologia Jurídica de Oñati i màster en teoria del dret per la Académie Europèene de Théorie du Droit de Brussel·les. Ha estat Marie Curie Fellow en el Centre for research in ethnic relations de la University of Warwick (UK). Ha participat en nombrosos projectes d'investigació a l'estat espanyol i en dos projectes Daphne (UE) sobre Mutilacions/talls Genitals Femenins a Europa.

Entre les seves publicacions cal destacar els articles escrits juntament amb Sara Johnsdotter, "Court cases, cultural expertise and FGM in *Europe, Studies in Law, Politics and Society, Vol 78, 2019, Special Issue Cultural Expertise and socio legal studies (Austin Sarat, ed.) i FGM in Europe. Public discourse vs empirical evidence, International Journal of Law, crime and Justice, 51, 2017. Entre els seus llibres destaquen La Caixa de Pandora. Introducció a la teoria feminista del dret, PUV 2006, i la coordinació de dos llibres col·lectius: Dones, drets i ciutadanies, Tirant lo Blanch, València 2009 i, junt amb Yanira Zúñiga, Democracia y participación política de las Mujeres. Visiones desde Europa y America Latina, Tirant lo Blanch, 2013; Democracia y participación política de las mujeres. Estudio cítico comparado de nuevos análisis y estrategias, Instituto de la mujer,  2014, http://www.inmujer.gob.es/areastematicas/estudios/estudioslinea2014/home.htm; Les cares de la prostitución en el estado español: entre la ley de extranjería y el código penal, en R. Osborne: Trabajador@s del sexo. Derechos, migraciones y tráfico en el S. XXI, Ed. Bellaterra, 2004.

En l'àmbit de la docència de postgrau actualment és professora en el Màster en Drets Humans, Democracia i Jusiticia Internacional de la Facultat de dret de la Universitat de València, el Màster d'Agents d'Igualtat de la Universitat de València i el Màster d'Igualtat de dones i homes de la Universitat del País Basc. Ha impartit docència així mateix, a títol d'exemple, en el European Master of Human Rights (Venecia, Ita lia), en el Doctorat en Drets humans i Globalitzación de la Universidad Pablo de Olavide (Sevilla), o en el Curso de especialización en derechos humanos de la Universidad Andina de Ecuador.

Ha estat Directora de la Clí­nica Jurídica per la Justicia Social de la Universitat de València i vicepresidenta de la European Network of Clinical Legal  Education (ENCLE). Va ser Cap de iniciatives en matèria de diversitat a la Universitat de València (2018-2022).

MONZON ARAZO, AUGUST

MONZON ARAZO, AUGUST

PDI-Titular d'Universitat

(9638) 28822

august.monzon@uv.es

MONZON JULVE, MARIA

MONZON JULVE, MARIA

PDI-Associat/Da Universitari/A
PALOMO NAVARRO, M. DOLORES

PALOMO NAVARRO, M. DOLORES

PDI-Associat/Da Universitari/A
RAMIREZ GONZALEZ, ALEJANDRA DEYANIRA

RAMIREZ GONZALEZ, ALEJANDRA DEYANIRA

PI-Invest Formacio Atraccio Talent
ROMERO WENZ, LUCAS

ROMERO WENZ, LUCAS

PDI-Ayudante Doctor/A
SOLANES CORELLA, ANGELES

SOLANES CORELLA, ANGELES

PDI-Catedratic/a d'Universitat
Vicerector/A
Vicerector/a-Formacio, Permanent, Transformacio Docent i Ocupacio
Biografia
 

Catedràtica de Filosofia del Dret i Política. Professora del Departament de Filosofia del Dret i de Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans (UV). 

És Vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docente i Ocupació de la Universitat de València

Ha estat presidenta del Consell per a l'Eliminació de la Discriminació Racial o Ètnica (2018-2020 d'Igualtat), actualment és la presidenta del Fòrum per a la Integració Social dels Immigrants (Ministeri  d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions).

Ha estat vicedegana de Relacions Internacionals de la Facultat de Dret (2010-2018), directora del Departament de Filosofia del Dret i Política (Facultat de Dret 2019-2022) i és membre de la Junta de Facultat. Fomar part del Claustre i de la Comissió d'Estatuts (UV).

Té reconeguts cinc quinquennis docents, quatre sexennis de recerca i un sexenni de transferència.

Ha participat en més de vint projectes d'innovació docent i coordina el projecte Innovació Docent en Drets Humans (UV).

La seva investigació aborda temes relacionats amb la filosofia juridicopolítica i els drets humans des de la perspectiva del dret espanyol i el comparat sobre qüestions, entre d'altres, com les societats multiculturals, les polítiques d'immigració, la ciutadania, la igualtat, la funció promocional del Dret, els conceptes jurídics fonamentals, els ODS i la RSC. És autora de diversos llibres i múltiples articles en revistes científiques nacionals i estrangeres especialitzades. Entre les seves obres es poden citar les monografies Derechos y Culturas. Los retos de la diversidad en el espacio público y privado( autora, Tirant lo Blanch, Valencia, 2018); i Problems and proposals regarding the Common European Asylum System. The example of Greece (coautora, Tirant lo Blanch, València, 2017). Ha dirigit 8 tesis doctorals.

Ha participat a més de trenta projectes de recerca internacionals, nacionals i autonòmics. Dirigeix ​​el projecte I+D+i PID2019-105018RB-100 “Racisme i Discriminació: els Drets Humans sota amenaça” del Ministeri de Ciència i Innovació. Ha format part de l'equip investigador dels projectes Consolider-Ingenio El temps dels drets (HURI-AGE), Ministeri de Ciència i Innovació (CSD2008-00007) i Prometeu per a grups d'excel·lència (2010 i 2014) de la Generalitat Valenciana.

Pertany al Comitè Aviseur National et International du Centre d'Études Ethniques des Universités Montréalaises (Canadà). Va integrar el Comitè Tècnic del II Pla Nacional de Drets Humans i va ser membre del Comitè d'assessorament de la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració (Ministeri de Treball i Immigració). Col·labora com a avaluadora en agències com ANEP, AGAE, AGAUR, DEVA i al programa internacional InterTalentum MSCA-COFUND.

És directora de l'Anuari de Filosofia del Dret (la revista més antiga d'aquesta disciplina a Espanya) des del 2018.

Ha realitzat estades de recerca a centres de reconegut prestigi internacional a París, Milà, Brussel·les, Ginebra, Londres, San Diego, Bucarest, Tolosa, Moscou i Montreal.

SOLVES ALMELA, VICENT

SOLVES ALMELA, VICENT

PDI-Associat/Da Universitari/A

(9638) 28828

vicent.solves@uv.es

TALAVERA FERNANDEZ, PEDRO AGUSTIN

TALAVERA FERNANDEZ, PEDRO AGUSTIN

PDI-Catedratic/a d'Universitat
VIDAL GIL, ERNESTO

VIDAL GIL, ERNESTO

PDI-Emerit/a Universitat

(9638) 28812

ernesto.vidal@uv.es

VILATA MENADAS, SALVADOR

VILATA MENADAS, SALVADOR

PDI-Associat/Da Universitari/A