DIGITRANS_EFA
L’evolució de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) s’ha analitzat principalment per les seves repercussions econòmiques. Tot i això, la tecnologia també té conseqüències en la manera en què s’estructuren les societats i els seus sistemes polítics. Al llarg d’aquestes darreres dècades, la nostra manera d’entendre la mobilització, les campanyes electorals i la participació política han experimentat canvis profunds i ràpids, obligant així als actors polítics a transformar-se constantment. Aquest és també el cas dels partits polítics, l’estructura bàsica de la democràcia representativa, que que s'han vist immersos en un intens procés de canvis i reformes, primer per continuar sent competitius a la sorra electoral, i més recentment per intentar atraure o mantenir nous membres i afiliats.
Aquest projecte de recerca preten analitzar els principals debats i problemes relacionats amb la transformació digital dels partits polítics i exposar una visió general de les estructures digitals i l’ús d’eines en línia. També es pretenen examinar quins han estat els patrons i característiques principals de la digitalització dins de l’Aliança Lliure Europea (ALE), identificar bones pràctiques en alguns d’aquests partits, així com proposar algunes recomanacions bàsiques i idees per construir un futur full de ruta cap a una digitalització més inclusiva, eficaç i segura.
La recerca està elaborada per Oscar Barberà i Adrià Mompó i té el suport financer del Parlament Europeumitjançant la Fundació Coppieters. El Parlament Europeu o la Fundació Coppieters no es fan responsable del contingut de la publicació ni de les opinions dels autors.
Referencia:
Transformació Digital, Partits Polítics, Aliança Lliure Europea,
- Barbera Areste, Oscar
- PDI-Titular d'Universitat
Adrià Mompó
o.barbera@uv.es