University of Valencia logo Logo Chair for Economy for the Common Good Logo del portal

CONTRACTACIÓ PÚBLICA MENOR

  • November 2nd, 2023
Image de la noticia

APLICACIÓ I MESURAMENT DE CRITERIS SOCIALS I AMBIENTALS EN ELS CONTRACTES MENORS

La contractació pública estratègica és un nou paradigma que permet al sector públic alinear les seues pràctiques d'adquisició de béns, serveis i obres amb les polítiques públiques per a afavorir el desenvolupament sostenible, especialment en l'àmbit de la igualtat, el benestar social i la protecció ambiental. L'actual Llei de Contractes del Sector Públic permet i afavoreix esta pràctica.
Els centres universitaris, en este àmbit, tenen un gran potencial a desenvolupar una major coherència entre els seus processos de contractació i compra i les polítiques educatives que persegueixen afavorir quant a la sostenibilitat social, econòmica i ambiental en el marc de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.
En este seminari es combinarà la formació teòrica amb la seua aplicació pràctica tenint en compte la legislació pertinent i les estratègies i documents de la pròpia UV, abordant les possibilitats d'implementar els criteris socials i ambientals als contractes menors que gestiona la Universitat de València, que, encara que són de menor quantia, generen un important impacte en el desenvolupament universitari global.ntractació i d'altres centres, departaments, serveis i unitats de la UV que realitzen, gestionen o administren algun tipus de contractació pública menor. 

  •     Dates: 15 i 16 de novembre de 2023, de 9h a 14h
  •     Duració: 10 hores (dues sessions de 5 hores)
  •     Lloc: Jardí Botànic de la Universitat de València
  •     Organitza: Catedra d'Economia del Bé Comú de la Universitat de València (CEBC) i Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  •     Destinataris de la formació: PAS, Personal del servei de contractació i d'altres centres, departaments, serveis i unitats de la UV que realitzen, gestionen o administren algun tipus de contractació pública menor. 

 

•    Objectius de la formació: Posar en valor i fomentar un model universitari responsable i coherent en tot el seu radi d'acció i d'operacions internes, alineant criteris i compromisos sostenibles en totes les unitats i serveis descentralitzats. Per a això és necessari formar i facilitar guies, bones pràctiques i eines a totes les persones que intervenen en els processos de contractació pública de la universitat.

•    Objectius específics:

  1. Connectar i involucrar a tots els serveis de contractació universitària en la missió de canvi cap a un model més sostenible, just i equitatiu. 
  2.  Informar i donar a conéixer la guia de contractació responsable i bones pràctiques de desenvolupament sostenible al PAS. 
  3.  Comprendre l'abast i la repercussió dels contractes menors cap a una gestió més sostenible en la comunitat universitària. 
  4. Conéixer els criteris sostenibles que podrien aplicar-se als contractes menors de qualsevol àmbit i servei. 
  5. Donar a conéixer les alternatives de proveïdors de productes i serveis amb criteris responsables. 

•    Contingut formatiu: 

  • - Contractació Pública Estratègica i Agenda 2030.
  • - L'aplicació, metodologia i indicadors de la contractació estratègica en la UV. 
  • - Criteris socials, ambientals i ètics de comerç just en els contractes menors de la UV. 
  • - Experiències i bones pràctiques en la Universitat.

•    Impartit per: David Comet Herrera, expert en Compra Pública Responsable (Cooperativa Idees i Uniersidad d Cordoba).
 

Inscripció: https://ir.uv.es/wR5KO1v