Logo de la Universitat de València Logo Grup d'Investigació en Enginyeria Ambiental (GI2AM) Logo del portal

Avanços al projecte Mètodes innovadors de reutilització i reciclat per a l'extracció de materies primes d'alt valor afegit en bateries de ió liti. "METALLON"

  • 21 de desembre de 2024
Experimentos biolixiviación

Les tasques del grup GI2AM al projecte progressen adecuadament havent obtingut rendiments elevats de disolució dels metalls típics trobats en bateries ió liti.

El projecte METALLON “Mètodes innovadors de reutilització i reciclatge per a l'extracció de Matèries primeres d'alt valor afegit en bateries d'ió liti” (INNEST/2023/302) ha estat finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació i la Unió Europea a través dels fons FEDER. El grup d'investigació progressa reeixidament en el desenvolupament de les tasques assignades. En concret, la tasca 3.4 “Avaluació de la capacitat biolixiviant dels microorganismes seleccionats, mesura de la cinètica de biolixiviat i anàlisi dels paràmetres crítics que afecten l'eficàcia del procés” està sent desenvolupada pel grup d'investigació GI2AM de la Universitat de València. 

 En este sentit, es va determinar el valor de pH òptim per al creixement del cep Acidithiobacillus ferrooxidans que es va trobar en el rang d'1.60-1.30. Estos bacteris oxiden els ions ferrosos a fèrrics afavorint la dissolució de metalls mitjançant processos redox. S'han realitzat proves comparatives del procés de biolixiviació de bateries ió liti (LIBs) sintètic en condicions abiòtiques i subministrant el microorganisme esmentat prèviament. A més, es estàn dugen-se a terme assajos de biolixiviació de LIBs sintètics a diferent càrrega, mesurant la concentració de metalls en dissolució. El rendiment de dissolució obtingut en estos processos es troba en valors elevats. Concretament,  els rendiments de manganés es troba entorn al 70-80%, mentres que, el de cobalt s'aproxima al 60.

Logo AVI-FEDER