L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives (EEPLV) naix amb la voluntat de convertir-se en un centre per a la reflexió i el debat obert, participatiu i crític sobre els assumptes més candents del món actual i de la societat valenciana.
Amb massa freqüència, en el fragor de la vida quotidiana, els problemes socials de llarg abast ensopeguen amb dificultats per a l’intercanvi d’arguments i el contrast i l’avaluació pública de propostes. Al seu torn, les modes culturals i les agendes polítiques de curt termini oculten els corrents de fons i les aportacions més rellevants.
L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte de la Universitat de València, del llavors Vicerectorat de Cultura i Esport, actualment el Vicerectorat de Cultura i Societat, amb la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil que conjuntament formen el patronat d’impuls i orientació estratègica de l’Escola.
La pluralitat de punts de vista, la interdisciplinarietat i la disponibilitat per a abordar tots els àmbits del saber i del coneixement conformen les pautes de selecció de temes i de participants en les activitats que es realitzaran.
Sota el titol de Societats i cultures en la frontera van començar les primeres activitats de l'EEPLV durant el curs 2016 - 2017. Hi haurà seminaris i conferències que presentaran investigacions capdavanteres en diferents camps.
