University of Valencia logo Logo Valencian School of Innovation LABORA-Universitat de València Logo del portal

La Càtedra INNOVA LABORA – UV participa en el Seminari “Implicacions de la digitalització per al treball i les organitzacions” a Trento

  • October 25th, 2018
Image de la noticia

José Mª Peiró Silla, Catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions de la Universitat de València i co-director de la Càtedra INNOVA LABORA – UV, va participar ahir en el Seminari “Implicacions de la digitalització per al treball i les organitzacions” organitzat pel govern autònom de Trento celebrat en la Facultat de Dret de la Universitat de Trento. L'esdeveniment se circumscriu en l'acord marc de col·laboració signat entre la Generalitat Valenciana, el Govern Basc i el Govern de Trento en matèria d'ocupació, que els permetrà intercanviar experiències i treballar conjuntament.

Així, els tres executius, a més de promoure l'intercanvi de bones pràctiques en l'àmbit de les polítiques d'ocupació, insta a crear un grup conjunt per a la definició dels continguts específics de la col·laboració entre institucions. En concret, facilitaran l'intercanvi d'experiències en relació amb les polítiques d'ocupació i formació professional; crearan canals de col·laboració permanents per mitjà de l'organització de visites d'estudi, grups de treball o conferències temàtiques, així com més oportunitats de discussió i intercanvi; i involucraran a universitats i altres organitzacions interessades en aquests assumptes perquè participen en les iniciatives vinculades a aquest acord i en la implementació de les activitats.

Donada la importància dels assumptes relacionats amb la igualtat de gènere reconeguda per totes les parts, els signants crearan també un grup de treball específic centrat en l'ocupació femenina i que recolze a les dones que han sigut víctimes de la violència. Aquest grup de treball també abordarà temes relacionats, com la conciliació laboral i la bretxa salarial.

El co-director de la Càtedra INNOVA LABORA – UV formava part de la delegació de la Generalitat Valenciana, format per Enric Nomdedéu i Biosca, Secretari Autonòmic d'Ocupació i Director General del Servici Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF); Eva Hernández, Directora General de Planificació i Serveis del SERVEF; i Joan Sanchis i Muñoz, assessor d'assumptes generals del Consell.

Aquesta trobada s'ha produït després que el passat any, el Govern Basc i la Agenzia del Lavoro (ADL) de la província autònoma de Trento acudiren al I Congrés d'Innovació i Gestió Avançada en la Formació per a l'Ocupació que va celebrar a València el SERVEF, i té com a objectiu intercanviar experiències i enfortir la col·laboració entre institucions en matèria d'ocupació.