Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Un centenar de xics i xiques participen en la cloenda de La Nau Jove 2019

  • Fundació General UV
  • 31 de juliol de 2019
Teresa Puchol i Cristóbal Suria, en la cloenda de La Nau Jove.
Teresa Puchol i Cristóbal Suria, en la cloenda de La Nau Jove.

Amb el fil conductor de ‘L’aigua, un regal ple de vida’, la Universitat de València ha celebrat durant el mes de juliol La Nau Jove, l’escola d’estiu per a joves entre 13 i 16 anys. Aquest dimecres dia 31, un centenar de participants i les seues famílies s’han reunit a la Biblioteca de Ciències Socials ‘Gregori Maians’, al Campus dels Tarongers, per a acomiadar l’edició del 2019 amb un acte que ha comptat amb la presència del gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria.

En agraïment a l’organització d’aquest campus d’estiu, Suria ha rebut de mans de tot l’equip una de les samarretes distintives i ha dedicat unes paraules d’ànim emplaçant els i les joves a participar en aquest projecte l’any que ve.

Per la seua banda, una representació de cadascú dels grups ha protagonitzat els moments més emotius de l’acte narrant la seua experiència en aquesta Nau Jove, que enguany ha acollit el major nombre de participants fins ara, havent-se hagut d’ampliar 10 places sobre les previstes inicialment.

Durant les quatre setmanes d’activitat estiuenca, els i les joves han pres un primer contacte amb la llengua xinesa a través de l’Institut Confuci de la UV, que l’any passat ja va oferir un taller de cultura xinesa; en l’apartat esportiu, han practicat softbol, joc en equip de pilota, i funky, un ball de carrer que barreja passos de jazz, breakdance, ritmes afro i dansa contemporània; i han participat en el programa ‘Coneixem la Universitat de València’ amb visites al Taller d’Audiovisuals (TAU), on realitzaren un programa de ràdio; a l’Aula del Cel de l’Observatori Astronòmic, un projecte educatiu per a l’ensenyament i la didàctica de l’astronomia; i al Col·legi Major Rector Peset.

Així mateix, tampoc no han faltat les excursions amb un viatge a l’Observatori del Canvi Climàtic, la pràctica de paddle surf al Perellonet, senderisme al paratge de la Peña María a Xestalgar i una estada a l’alberg Assut d’Antella amb activitats d’aventura com ara rocòdrom, rutes en BTT, jocs d’orientació i piragües.

Cloendes de cant coral
D’altra banda, durant aquesta setmana s’han celebrat les ‘Cloendes de Cor’ de La Nau dels Xiquets i les Xiquetes a cadascú dels campus de la Universitat. En aquests actes, els i les participants han cantat per a les seues famílies fent així una demostració del que han aprés durant el taller de cant.

L’escola de Blasco Ibáñez va fer la seua cloenda dilluns 29 a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; la del Campus de Burjassot-Paterna, dimarts 30 a la Sala Charles Darwin; i la de Tarongers, aquest mateix dimecres 31, a la terrassa de la Biblioteca d’Educació ‘María Moliner’.

Amb aquests actes es tanca definitivament l’edició 2019 de les escoles d’estiu de la Universitat, que han acollit un conjunt de vora 350 infants.

La Nau dels Xiquets i les Xiquetes
La cloenda de l’escola per als més menuts va tindre lloc al Campus de Burjassot-Paterna el passat 26 de juliol durant un acte en el qual van participar els 250 xiquets i xiquetes, amb edats compreses entre els 5 i els 12 anys, que s’han apuntat enguany, així com l’equip educatiu. A més, reberen la visita del vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño, i del gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria.

Amb el mateix fil conductor sobre la gestió sostenible de l’aigua, han aprés que l’aigua és un element essencial per a l’existència, que la seua presència o absència determina els diferents ecosistemes i paisatges, i també que la seua qualitat sempre comporta conseqüències per a l’entorn ambiental, social i, per descomptat, per al cos humà.

Igualment, han estat nombroses les activitats realitzades amb jocs, activitats, esports, cant i excursions al Parc Natural de l’Albufera, la ruta dels Molins d’Alboraig, La Canyada del Conill i, el més refrescant, la piscina del Parc El Vedat.