Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat inaugura curs acadèmic a Gandia

  • UVGandia
  • 17 d’octubre de 2019
Beatriz Fernández Aucejo, dirigint l'OFUV.
Beatriz Fernández Aucejo, dirigint l'OFUV.

La Universitat de València va celebrar el passat dia 17 d'octubre el seu tradicional concert d’obertura de curs, al Teatre Serrano de Gandia, interpretat per l’Orquestra Filharmònica de la Universitat, sota la batuta de Beatriz Fernández. El repertori va servir per a viatjar en el temps a través dels estils musicals protagonistes dels darrers tres segles.

El concert, que va començar a les 19:30 hoers, incloïa peces de Debussy, Mozart i Schumann, i es va dividir en dues parts. Una primera amb la flauta travessera com a instrument central i una intervenció simfònica menor, i una segona on va participar la plantilla completa de l’Orquestra valenciana.

El ‘Preludi a la migdiada d’un faune’ de C. Debussy, va obrir la primera part que continuarà amb el ‘Concert per a flauta i orquestra núm. 1 en sol major K313’. En aquesta peça destacà la intervenció de la valenciana Amalia Tortajada, flauta de l’Orquestra Gulbenkian de Lisboa des del 2012 i exmembre de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat qui actua com a solista.

Mentre,  a la segona part  l’Orquestra interpretrà ‘Simfonia núm. 1 (‘Primavera’) en si bemoll major, opus 38’ de Robert Schumann, la primera de les quatre simfonies que va compondre l’autor alemany en la primera meitat del XIX.

Es tracta, en definitiva, “d’un repertori molt particular que requereix una gran habilitat musical per a canviar totalment l’articulació interpretativa en cada moviment, en cada peça, i en tan poc interval de temps”, sostenia la directora, qui es presentava davant del seu segon concert d’obertura de curs “molt il·lusionada” després d’un any al front de la Filharmònica valenciana.