Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

El Centre Internacional de Gandia organitza una jornada sobre agroecologia

  • 19 de novembre de 2020
Image de la noticia

La jornada va comptar amb intervencions per part de professorat de la UV, una taula rodona amb experiències agroalimentàries i un taller de sembra impartit per personal tècnic del Jardí Botànic.

El passat divendres 27 de novembre va tindre lloc a Gandia la Jornada "Cap a un nou model agroalimentari" organitzada pel Centre Internacional de Gandia de la UV. L’objectiu d’aquesta cita fou, en paraules de la directora del Centre, Carme Melo, “difondre iniciatives relacionades amb l’ecologia i conscienciar de la necessitat de dirigir-nos cap a un model agroalimentari més sostenible donat l’impacte ambiental i social del model actual”. 

Les sessions començaren amb la intervenció de la directora del centre qui parlà sobre la sobirania alimentària i l’agroecologia com a eines de transformació social. A continuació, Maria Pilar Alguacil, Catedràtica de Dret Financer de la UV va tractar sobre “Cooperativisme agroalimentari: reptes actuals i models innovadors”. A les 10.30h, Jose Ramon Sanchis, Catedràtic d’Organització d’empreses i director de la Càtedra d’Economia del Bé Comú de la UV, va analitzar l'aplicació de l'economia del bé comú a l'agroecologia valenciana.

A més, aquesta jornada va servir  per presentar propostes basades amb l’agroecologia com a propostes útils per avançar en aquest canvi de model. En aquest sentit a les 12 es va celebrar  una taula rodona on es presentaren experiències agroecològiques locals. En ella participaren Tino Barber i Rut Palací, del Cabasset, Marta Feliu, cuinera agroecològica, membre de Cuina Viva! i coordinadora de la iniciativa menjars sostenibles

Ja per la vesprada, de 16 a 18, va tindre lloc el taller de sembra “Porta’t un hortet a casa!” impartit per Carmen Latorre i Ana Fernández, tècniques del Jardí Botànic de la Universitat de València. El taller tractà d’explicar la importància dels cultius de temporada, fent un treball pràctic de preparació d'un planter amb llavors de varietats hortícoles tradicionals. La idea era que els assistents aprengueren a manipular plantes, substrats i cossiols per portar-se a casa unes plantes que, ben cuidades ens donaran un motivadora collita. El taller fou el primer pas per convertir el balcó en el seu rebost.

DESCARREGA'T LA IMATGE DE LA JORNADA

Llista d'enllaços: