Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La Fundació General UV se suma, per nové any consecutiu, a la celebració del Dia Europeu de Fundacions i Donants

  • Fundació General UV
  • 15 de setembre de 2021
Imatge de l'1 d'octubre per al 2021.
Imatge de l'1 d'octubre per al 2021.

La Fundació General de la Universitat de València celebra un any més el Dia Europeu de Fundacions i Donants, que es commemora el dia 1 d’octubre, incloent en aquest marc les activitats organitzades des del 15 de setembre. Es tracta d’una iniciativa promoguda per la xarxa europea d’associacions de fundacions i donants (DAFNE, per les seues sigles en anglés) amb l’objectiu de potenciar el coneixement i el reconeixement del sector fundacional i de la filantropia en el desenvolupament de la societat.

Impulsada a Espanya per l’Asociación Española de Fundaciones (AEF) des de fa nou anys, amb aquesta iniciativa la Fundació General de la Universitat de València se suma, durant 15 dies, a les accions simultànies dutes a terme per les fundacions de tot el continent europeu.

L’1 d’Octubre (#October1Europe) és un projecte posat en marxa el 2013 per la xarxa DAFNE (Donors and Foundations Networks in Europe), que enguany arriba a la seua novena edició. Hi formen DAFNE un total de 30 associacions europees integrades per més de 10.000 fundacions, entre elles l’AEF amb prop de 900 membres.

La Fundació General de la Universitat de València, a més de celebrar en aquest marc les seues activitats durant els pròxims dies, durà a terme una campanya de comunicació en web i xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) amb els hashtags #October1Europe, #EuropeTogether, #WeArePhilanthropy i #SomosFundaciones, i participarà en la trobada anual de les fundacions espanyoles en Twitter el mateix dia 1.

D’altra banda i com a novetat, també el dia 1 d’octubre, Philanthropy Advocacy, iniciativa conjunta de DAFNE i l’European Foundation Centre, organitzarà un esdeveniment online, de 10 a 11:30 hores, per a presentar la publicació Comparative Highlights of Foundation Laws, un document que compara els marcs legals que existeixen per a les fundacions i la filantropia a 40 països d’Europa. Inscripció ací.