Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La Rectora, Mavi Mestre, participa a Gandia en l'acte d'entrega dels Premis Nacionals d'Investigació

  • UVGandia
  • 14 de març de 2024
Rectora Gandia
La Rectora abans de l'inici de l'acte al Palau Ducal

Sa Majestats els Reis d'Espanya han presidit aquest matí al Palau Ducal de Gandia l'acte d'entrega dels Premis Nacionals d'Investigació. A l'acte han acudit la Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, acompanyada pel Vicerector Carlos Hermenegildo, president de la xarxa RUVID

A les 12 del migdia, el Palau Ducal de Gandia ha acollit l'acte d'entrega dels Premis Nacionals d'Investigació 2023. Uns prestigiosos guardons que concedeix el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i que reconeixen el mèrit d'aquells investigadors i investigadores de nacionalitat espanyola que estiguin realitzant una tasca destacada en camps científics de rellevància internacional i que contribueixin de manera significativa a l'avanç del coneixement científic i al progrés de la Humanitat.

L'acte ha estat presidit pels Reis d'Espanya així com per la Ministra de Ciència i Universitats, Diana Morant. A més, ha comptat amb la presència del President de la Generalitat, Carlos Mazón, i de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. Un acte, amb gran importància per a la ciutat de Gandia, que ha comptat, també, amb la presència de la Rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, acompanyada de Carlos Hermenegildo, Vicerector d'Investigació, i President de la Xarxa d'Universitats Valencianes per al Foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació.

 

Quatre són els valencians que han rebut aquest prestigiós reconeixement: Luis Enjuanes, investigador del Centre Nacional de Biotecnologia, que ha rebut el Premi Nacional d'Investigació Gregorio Marañón, en l'àrea de Medicina i Ciències de la Salut; Marta Martínez, de l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació, és Premi Nacional d'Investigació per a Joves Ángeles Alvariño, en l'àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Materials; Manuel Arellano, professor d'Economia de la Universitat d’Oxford, Premi Nacional d'Investigació Pascual Madoz, ha rebut el premi en l'àrea de Dret i Ciències Econòmiques i Socials i Javier García, Doctor en Química Inorgànica ha estat Premi Nacional d’Investigació Juan de la Cierva en l'àrea de Transferència del Coneixement. 

Aquesta és la tercera vegada que els premis s'entreguen fóra de Madrid. Un acte històric, doncs, per a la ciutat de Gandia, seu, a més, de la Universitat de València a través del Centre Internacional de Gandia.