Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La Universitat de València llança el segon pla de formació contínua en cinema i audiovisual

  • Servei de Cultura Universitària
  • 16 d’abril de 2024
Una classe de la formació PECA a La Nau el 2023.
Una classe de la formació PECA a La Nau el 2023.

La Universitat de València llança el Pla Específic de Formació Contínua en Cinema i Audiovisual (PECA), organitzat per l’Aula de Cinema. Aquesta iniciativa, que té la col·laboració del Pla de Formació - Cultura per a la Recuperació, convocat per la Generalitat Valenciana, arriba enguany a la segona edició i pretén fomentar la formació i professionalització en la indústria audiovisual a través d’una sèrie de tallers que tractaran totes les fases del procés creatiu, des del guió fins a la postproducció.

Els assistents tindran l’oportunitat de participar en diversos cursos impartits per reconeguts professionals del sector i docents del grau en Comunicació Audiovisual de la Universitat de València. Els cursos, que tenen una durada de 30 hores, es faran al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València entre els mesos de maig i setembre. Els cursos tenen un preu reduït gràcies a la subvenció de la GVA i els títols són reconeguts en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) de la UE amb 2 crèdits ECTS. La matrícula es pot formalitzar a través del web de UV Cultura, mitjançant aquest enllaç. Les places són limitades.

En aquesta edició s’ofereixen huit cursos especialitzats, des de l’escriptura per a la comèdia i la ficció sonora, fins a la producció del so professional i les possibilitats que ofereix el gènere documental o formats com el podcast. Es tracta d’una formació que inclou sessions teòriques introductòries amb professors de comunicació audiovisual de la Universitat de València (Isadora Guardia, Esteban Galán, Carlos López Olano, Yolanda Cabrera, Silvia Guillamón, Nel·lo Pellisser, Àlvar Peris i Luis Veres), i també classes pràctiques impartides per professionals de la indústria (Raúl Diego, Paco Morillas, Elena Morales, Javier Pitarch, José Pitarch, José Molins, Xavi Magro, Sergi Pitarch i Ximo Romero).

Una proposta formativa que a més és reconeguda amb microcredencials, una certificació d’aprenentatge reglada pel Ministeri d’Universitats, que constitueixen una formació especialitzada per accedir a la qual no es requereixen coneixements previs. Aquests són els cursos que s’ofereixen en aquesta edició: ‘Com escriure comèdia per a l’audiovisual’ (2 de maig - 6 de juny), ‘Producció d’àudio per a mitjans audiovisuals. Aconsegueix un so professional’ (3 – 28 de maig), ‘L’era de l’àudio. Ràdio, podcasts i viceversa’ (15 de maig - 11 de juliol), Més enllà de l’afició pel cinema. Com aconseguir finançament i gestionar la teua pel·lícula’ (17 de maig – 4 de juny), ‘Cinema i realitat: la mirada documental’ (4 – 25 de juny), ‘Guió de late night i entreteniment en televisió’ (1 – 15  de juliol), ‘Escriptura i creació de la ficció sonora. Teoria i pràctica’ (2 – 16  de setembre) i ‘Edició audiovisual: de principiant a editor pro amb DaVinci Resolve’ (17 setembre – 2  d’octubre).