Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La regidora Glòria Tello i el periodista Salva Torres parlen sobre polítiques culturals a la ciutat en una nova sessió de WebinarsLANAU

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 3 de juny de 2020
Salva Torres i Glòria Tello.
Salva Torres i Glòria Tello.

Dimarts, dia 2 de juny a les 10 hores, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, el periodista cultural Salva Torres, i el vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, Antonio Ariño, dialogaren en el seminari en línia 'Polítiques culturals a la ciutat'. Aquesta va ser la segona sessió de ‘WebinarsLANAU: converses ciència, evidencia i raó’, una nova iniciativa llançada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, mitjançant l’Observatori Cultural, amb la finalitat de promoure la reflexió i el debat entorn de la cultura en l’àmbit valencià en el context de la pandèmia de la Covid-19.

La sessió gratuïta es va poder seguir a través d’aquest enllaç. En les pròximes setmanes se celebraran noves sessions de WebinarsLANAU,  en què intervindran altres representants públics i professionals de diferents sectors culturals, des del disseny o l’audiovisual fins a les arts escèniques o la música. I tot això amb l’objectiu d’analitzar els problemes i necessitats als quals han de fer front, i de cercar de manera col·laborativa solucions per a un àmbit històricament travessat per la precarietat laboral que ara es veu, a més, seriosament afectat per les mesures de seguretat a què obliga la lluita contra la Covid-19.

Aquest nou projecte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, va arrancar el passat 18 de maig amb el seminari web La fotografia menteix?, a càrrec dels fotoperiodistes Eva Máñez i Miguel Lorenzo. Aquesta sessió, així com totes les que es vagen generant, podran consultar-se en qualsevol moment des del Canal YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat. Durant aquest període, i davant la impossibilitat de dur a terme activitats presencials en un escenari marcat per la incertesa que ha provocat la crisi del coronavirus, el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València està adaptant la seua programació al format digital. Tots els continguts es poden consultar a través del Canal YouTube de la Nau, i l’històric de les activitats presencials realitzades fins ara a través del Canal Cultura de MediaUni, la plataforma audiovisual de la Universitat de València.

‘València thinks global. Imaginem el futur’

WebinarsLANAU no és l’únic projecte de reflexió i debats que el Vicerectorat de Cultura i Esport ha posat en marxa durant aquesta situació d’emergència sanitària.  En col·laboració amb altres entitats i institucions, els pròxims dies del mes de juny naixerà una altra nova iniciativa: València thinks global. Imaginem el futur, un fòrum per a pensar i analitzar els canvis profunds que el món està experimentant en els últims anys i per a il·luminar un futur millor de la mà d’expertes i experts de renom internacional en diversos àmbits de coneixement. València thinks global organitzarà sessions de debat i conferències, de moment exclusivament en format en línia, al voltant de temes crucials com les desigualtats socials, l’emergència climàtica, les societats digitals i els seus riscos, les transformacions del treball i els processos productius, els desafiaments a la democràcia o el món després de la pandèmia de la COVID-19, entre altres.

 

Llista d'enllaços: