Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

El programa ‘Radia’ ofereix beques de formació en tecnologies digitals per a dones amb discapacitat

  • 1 de juny de 2020
Imatge simulació programa radia

‘Radia’ llança 50 beques de formació en tecnologies digitals per a afavorir la inclusió de dones amb discapacitat en entorns de treball digital.

El programa ‘Radia’ concedeix 50 beques dirigides a dones amb una discapacitat reconeguda d'almenys un 33% i que tinguen estudis universitaris en qualsevol disciplina acadèmica.

Les aspirants que tinguen interès per formar-se o treballar en sectors relacionats amb l'àmbit tecnològic i que hajan acabat la seua titulació de grau o màster en els dos últims cursos acadèmics, podran inscriure's a aquestes beques abans del 30 de juny.

El programa consta de tres fases: ‘brain storm’, ‘mentor women’ i ‘real work’. La primera de les fases comença el 22 de setembre i finalitza el 22 d'octubre. A través de vuit sessions de quatre hores, les participants coneixeran les tecnologies digitals que ofereixen noves oportunitats i creen nous reptes socials.

Durant el ‘mentor women’ del 3 de novembre al 10 de desembre, es coneixeran els contextos reals de l'àmbit tecnològic en dotze sessions mentorizadas per professionals de l'àmbit digital i serà aquí una vegada finalitzada aquesta etapa, quan les seleccionades passen a l'última fase del programa.

Finalment, en el ‘real work’, les dones seleccionades rebran una formació digital en cent sessions de quatre hores que tindran lloc des de l'11 de gener al 30 de juny amb el suport de mentores/és per a realitzar pràctiques en les empreses seleccionades.

El programa ‘Radia’ fa esment a Radia Perlman, una estatunidenca creadora de programari i enginyera de xarxes que pretén oferir oportunitats de formació i incorporació en el mercat digital a dones amb discapacitat, ja que en l'actualitat tan sols una de cada sis especialistes TIC són dones.

Les participants que desitgen inscriure's al programa hauran d'emplenar el formulari d'inscripció adjuntant còpia del dni, curriculum vitae, certificat oficial de discapacitat i titulació acadèmica abans del dimarts 30 de juny.

Les aspirants preseleccionades faran una sessió individual de 45 minuts que consistirà en un test de competències digitals bàsiques, un comentari personal d'un vídeo, àudio o text i finalment una entrevista personal online.

Totes les alumnes seleccionades seran becades per la Fundació ONCE i desenvoluparan el programa formatiu totalment gratis amb una bossa d'ajuda de 100€ per a aquelles participants que visquen fóra de la Comunitat de Madrid per cadascuna de les quatre sessions presencials de la fase inicial.

Des del servei UV Discapacitat de la Fundació General de la Universitat de València, s'ha informat les alumnes d'aquesta mena de beca a través de correu electrònic i xarxes socials animant a participar en radia@fundaciononce.es