Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Proteïna de sèrum, essencial en l'esportista?

  • 24 de novembre de 2023
Image de la noticia

La proteïna de sèrum (whey en anglés), derivada del sèrum de la llet, ha guanyat popularitat com a suplement nutricional en el món de l'esport.

La seua alta qualitat biològica i ràpida absorció la converteixen en una opció valuosa per a aquells que busquen maximitzar la seua ingesta de proteïnes. No obstant això, és crucial entendre que la proteïna de sèrum no és una solució màgica. Encara que pot ajudar a aconseguir els objectius de proteïnes diàries, no ha de reemplaçar totalment les fonts de proteïnes senceres animals i/o vegetals que, a més d'aportar proteïna, són riques en altres nutrients com a greixos antiinflamatoris (com els peixos), minerals o vitamines (com els llegums).

És essencial considerar la qualitat del producte a través de la presència de determinats certificats que garantisquen seguretat alimentària (com el *IFS) i que estan lliures de substàncies dopants (com el *Cologne *List o *Informed *Choice), així com la tolerància individual abans d'incorporar-la, ja que algunes persones poden experimentar molèsties digestives a causa de la lactosa naturalment present en el producte. En resum, la proteïna de sèrum pot ser una eina útil, però el seu ús ha de ser part d'un enfocament nutricional holístic i personalitzat.