Ideaspsychiatry Grup d'Excel·lència en Investigació (GIEX-TMAP) gestiona la Unitat TMAP Autonomia Personal, Dependència i TMG.
Unitat TMAP Autonomia Personal, Dependència i TMG
Què és?
En la Unitat d'Avaluació en Autonomia Personal, Dependència i Trastorns Mentals Greus, comptem amb un laboratori que inclou eines i tecnologies que ens permeten objectivar l'estat funcional del pacient.
La unitat d'Avaluació en Autonomia Personal, Dependència i Trastorns Mentals Greus (TMAP) té com a objectiu l'avaluació de persones en dues àrees: Biomecànica de les funcions humanes i Trastorns cognitius.
Situada en la Facultat de Medicina , TMAP pertany a la Unitat Central d'Investigació de Medicina (UCIM) de la Universitat de València. És un recurs singular que integra infraestructures, laboratoris, equipament i personal especialitzat per a oferir un servici a la comunitat en general.
La Unitat TMAP treballa en estreta relació amb:
- El grup d'excel·lència en investigació IDEES PSYCHIATRY de l'O.V i membres del Centre d'Investigacions Biomèdiques en Xarxa per a la Salut Mental (CIBERSAM), desenvolupant la seua activitat científica, d'investigació i docent en l'àrea de salut mental i funcionalitat de les persones.
- Amb l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA de l'Hospital Clínic Universitari de València.
- Amb l'O.E. per a prevenció de la fragilitat EIP-MESTRESSA del programa European Innovation Partenariat on Active and Healthy Ageing.
Quina és la seua missió?
- Millorar la qualitat de vida dels pacients, prolongant el seu nivell d'independència sota un enfocament integral en els camps de l'atenció sanitària i de la investigació, traslladant el coneixement científic generat a la pràctica clínica.
Fer costat a les persones que patixen una patologia, i proporcionar assessorament als seus familiars, proporcionant informació fundamentada i rigorosa, respecte a algunes malalties o problemes relacionades d'elles.
Quina és la seua visió?
- Ser una Unitat de referència en Autonomia Personal i Dependència, on l'avaluació de la deterioració cognitiva i les funcions humanes millore el coneixement de les diferents patologies i trastorns que patixen els nostres pacients i el treball sanitari.
- Previndre els signes de fragilitat en poblacions de risc.
Aquesta unitat disposa d'un laboratori amb última tecnologia en eines biomecàniques i un important equip de psiquiatres i psicòlegs que realitzen avaluacions funcionals i neurocognitives, oferint tres serveis:
-
Avaluació Neurocognitiva: es duu a terme avaluacions clíniques i neurocognitives integrals, i assessora a les persones afectades i als seus familiars per a una vida de qualitat i independent.
-
Avaluació Biomecànica de la Funcions Humanes: proporciona informació quantitativa i objectiva de la repercussió funcional que té una patologia en les activitats i funcions d'una persona, convertint-se en una eina més per al personal sanitari en el control de les deficiències funcionals del sistema múscul-esquelètic.
-
Sistema de monitoratge de la mirada (TOBII): que permet el registre i anàlisi de la mirada que es pot utilitzar com un instrument d'avaluació i rehabilitació. Aportar informació en diversos camps de coneixement com a interpretació de la conducta humana.