
Fem una crida d’articles per al monogràfic Escola, temps i criances a la revista Recerca. Revista de pensament i anàlisi de la Universitat Jaume I.
El monogràfic està coordinat per Sandra Obiol-Francés (Universitat de València), Daniel Gabaldón-Estevan (Universitat de València) i Emma Gómez-Nicolau (Universitat Jaume I).
Aquest monogràfic pretén aprofundir en dues línies de reflexió estretament relacionades. D'una banda, cridem a contribucions que aborden la relació dels temps familiars, escolars i laborals en un context en el qual les demandes sobre la cura infantil estan creixent tant en nombre de tasques com en nivell d'exigència. Sense que per aquest increment hagen decrescut les demandes d'un mercat de treball cada vegada més precari. D'altra banda, les xarxes socials han fet emergir nous agents socials en la construcció de demandes sobre la cura infantil que conviuen amb els agents més tradicionals com l'escola o la professió mèdica i que dibuixen tota una sèrie de responsabilitats no igualment distribuïdes, ni reclamades, en termes de gènere, classe social o origen. En aquest sentit, cerquem contribucions que analitzen els marcs normatius de la cura i el seu impacte en els temps i en els cossos de les persones responsables.
Des de Recerca. Revista de Pensament i Anàlisi es fa una crida a investigadors i investigadors que desitgen presentar els seus treballs que aborden aquesta temàtica des d'una perspectiva interdisciplinària elaborada des de la sociologia, l'economia, la teoria feminista, l'antropologia, la filosofia política, ciència política, l'ètica aplicada o les ciències de l'educació, així com altres aproximacions des de les ciències socials i les humanitats en general.
Els principals eixos temàtics d'aquesta crida són:
- Temps escolars i la seua repercussió en la salut, la conciliació entre el treball remunerat i les cures o el rendiment escolar.
- Anàlisi de les polítiques públiques de cura, educació, conciliació o laborals.
- Normes socials de criança: acomodacions i resistències
- Agents productors i difusors de discursos sobre criança.
- Discursos meritocràtics aplicats a les pràctiques de criança.
- Percepcions de la infància i la joventut sobre la qualitat del temps
- Anàlisi sobre el temps periescolar.
Més informació sobre el CfP: https://www.e-revistes.uji.es/index.php/recerca/cfp321
I ací podreu trobar la indexació de la revista: https://www.e-revistes.uji.es/index.php/recerca/indexadores