University of Valencia logo Logo Inter-university Institute for Local Development Logo del portal

María Dolores Pitarch, nova directora de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local

  • December 27th, 2018
Image de la noticia

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha nomenat la professora María Dolores Pitarch com a nova directora de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL). El nomenament de María Dolores Pitarch (València, 1968) es produeix a proposta del consell de l’institut, on va ser elegida en una reunió celebrada el passat 12 de desembre.

María Dolores Pitarch és professora titular del Departament de Geografia de la Universitat de València des de 2002, on imparteix docència des de 1996. Va obtindre el premi extraordinari de doctorat en 2008 i ha sigut professora convidada en el Centre d’Investigació per a la Naturalesa i l’Home (Cuba), la Universitat de Trier (Alemanya), la Universitat de Grenoble (França), la London School of Economics (Regne Unit) i en la Universitat de Massey (Nova Zelanda). Ha participat en projectes d’investigació finançats pel VI i el VII Programa Marco de la UE, pel Ministeri de Ciència i Innovació i per la Generalitat Valenciana, entre altres organismes. Ha publicat en revistes de prestigi com ara el Butlletí de l’Associació de Geògrafs Espanyols, o el European Journal of Geography, Journal of Environmental Policy and Planning, Sustainability. Ha sigut vicedegana d’Economia i Infraestructures de la Facultat de Geografia i Història i és membre de l’IIDL des de la seua fundació.

L’IIDL és un centre d’investigació i especialització teòrica i pràctica en el camp del desenvolupament local, en el seu sentit més ampli. Està constituït per investigadors de la Universitat Jaume I i de la Universitat de València, experts en les diverses temàtiques contemplades en el concepte de desenvolupament sostenible, marc d’aplicació de les polítiques i estratègies de l’enfocament local del desenvolupament.