
Aquest estudi va avaluar l'eficàcia de la punció seca combinada amb fisioteràpia convencional en la recuperació de pacients amb síndrome subacromial.
Es va realitzar una cerca en les principals bases de dades de ciències de la salut d'accés obert. No es va limitar la data de publicació per a les revisions sistemàtiques, però sí per als ECA. Es van seleccionar 94 estudis. Per a avaluar la qualitat dels estudis es va utilitzar l'escala JADAD o el sistema de puntuació de qualitat d'Oxford.
Es va analitzar un total de 402 pacients en tots els estudis en els quals es va comparar l'aplicació de fisioteràpia convencional amb la punció seca, ja fora de forma combinada o aïllada. Es van obtindre millores en la intensitat del dolor, l'amplitud de moviment, el llindar de dolor a la pressió, la funcionalitat amb discapacitat del braç, muscle i mà i l'índex de dolor i discapacitat del muscle, així com en la relació cost-benefici.
La punció seca és eficaç i segura per a reduir el dolor i la discapacitat produïts per la síndrome subacromial, resultant la millor combinació de tractament la fisioteràpia convencional juntament amb la punció seca, assolint beneficis més estables i duradors que la mera aplicació de les tècniques de forma aïllada.