Logo de la Universitat de València Logo SocInnoLAB. Laboratori d'innovació social Logo del portal

Personal tècnic de l’OPEX aconsegueix el tercer lloc al “Berkeley Method of Entrepreneurship Bootcamp” de la Universitat de Berkeley

  • 4 de setembre de 2018
Image de la noticia

Víctor Sanchis Valero, tècnic de l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX), ha participat en la passada edició del “Berkeley Method of Entrepreneurship Bootcamp”, celebrat entre el 13 i el 17 d'agost, aconseguint la tercera posició d'entre totes les presentades al concurs. Aquest esdeveniment, organitzat per la Universitat de Berkeley a Califòrnia (EUA), és fruit de la col·laboració entre aquesta distingida institució acadèmica i la Universitat de València.

L'objectiu d'aquest “bootcamp” és explicar i ensenyar la metodologia de generació de startups que aplica la citada universitat nord-americana i tot l'ecosistema de Silicon Valley. La metodologia utilitzada per a transmetre aquests coneixements és la de l'aprenentatge actiu. El curs abordava el procés de emprenedoria, des de la generació de la idea de negoci fins a l'estudi de la seua viabilitat.

Víctor Sanchis Valero va presentar la idea de negoci “Smart Charge” en col·laboració amb un equip format per dos estudiants de nacionalitat índia i un estudiant finlandés. El projecte tenia com a objectiu la creació de carregadors intel·ligents per a ser usats a través d'operadors elèctrics. Aquesta idea va ser valorada molt positivament pel jurat del “bootcamp”, format per importants inversors de Silicon Valley i acadèmics de la Universitat de Berkeley, aconseguint la tercera posició d'entre totes les presentades al concurs.

La importància d'aquest campus d'estiu radica en l'impuls que, des de dos de les millors universitats del món, es dóna a la generació d'empreses de base tecnològica, abordant temes de gran interès com l'assumpció de riscos, el valor del fracàs, la necessitat de col·laboració, la reducció de la burocràcia, l'aposta per la tecnologia, l'accés al finançament i la idoneïtat que els millors estudiants formen una empresa.

Més imatges de l’esdeveniment en aquest enllaç.

Més informació (EN) de l’esdeveniment en aquest enllaç.