Logo de la Universitat de València Logo SocInnoLAB. Laboratori d'innovació social Logo del portal

El programa Explorer celebra el seu tercer roadshow amb la metodologia Lego Serious Play

  • 22 de febrer de 2019
Image de la noticia

El passat 20 de febrer va tindre lloc la tercera sessió de formació del programa Explorer en les instal·lacions de coworking de l’edifici d’Instituts d’Investigació. Aquest roadshow, impartit per Panxo Barrera, es va centrar en el Design Thinking mitjançant la metodologia Lego Serious Play.

Design Thinking és una metodologia per a generar idees innovadores que centra la seua eficàcia en entendre i donar solució a les necessitats de cada usuari. Com posseeix una gran potència d’innovació és aplicable a qualsevol àmbit, ja siga al desenvolupament de productes i serveis o a la millora de processos i models de negoci.

En aquest sentit, adquireix una especial importància el treball en equip, perquè fa valdre la capacitat dels individus d’aportar singularitat. De la mateixa manera, el Design Thinking dóna una rellevància particular a la creació d’una atmosfera en la qual es promoga l’aspecte lúdic, perquè es tracta de gaudir durant tot el procés i arribar així a un estat mental que afavorisca l’eclosió de tot el nostre potencial.

Per això, la sessió va tindre com a objectiu aplicar la metodologia Lego Serious Play al desenvolupament d’idees i el treball conjunt. Mitjançant la construcció i valorització d’un model de negoci els i les participants van poder compartir, debatre i sotmetre’s al judici dels altres per tal de contrastar, obtenir feedback i estar en disposició de redissenyar i mostrar un producte viable.

El taller va ser impartit per Panxo Barrera, Facilitador Certificat de la metodologia Lego Serious Play i president d’Entropía: Inteligencia Creativa Estratégica.