Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Mediació, Arbitratge i Gestió de Conflictes en Dret Privat Logo del portal

L'alumnat del màster assisteix a una classe magistral sobre la tècnica ‘Role play’ en casos de mediació

  • 2 de desembre de 2022
Facultat de Dret

L'experta en resolució de conflictes i mediadora, María Rosario Mata Calvo, va impartir el passat 1 de desembre una xarrada magistral en el cicle de trobades amb experts organitzat pel Màster Universitari en Mediació, Arbitratge i Gestió de Conflictes en Dret Privat de la UV.

La Dra. Carolina Sanchis Crespo, catedràtica de Dret Processal de la UV, va presentar la conferència que va tindre lloc a l'Aula N203 de la Facultat de Dret. 

A continuació, la mediadora María Rosario Mata Calvo va abordar la xarrada “Role play de mediació”. L'especialista en resolució de conflictes exerceix en l'actualitat com a Mediadora en el Centre de Mediació del Col·legi d'Advocats de València (CMICAV) on participa en el Programa de Mediació intrajudicial i realitza mediacions en l'àmbit familiar, civil, mercantil i comunitari. Com a Delegada a València i Castelló de l'Institut Internacional promediació, María Rosario Mata s'ha especialitzat en mediacions dins de l'àmbit familiar i en empreses familiars. Com a docent ha format part del Curs d'Expert Universitari de Mediació Familiar de l'UJI i ha impartit diversos cursos de formació de mediadors i de mètodes de resolució de conflictes per a diverses organitzacions. 

María Rosario Mata va explicar a l'alumnat del màster els objectius de la tècnica “role playing”, o joc de rols, un mètode grupal que consisteix a dramatitzar, a través del diàleg, una situació que presente un conflicte obert, en el qual els personatges introduïsquen punts de vista diferents, amb diferents solucions i interpretacions. La mediadora va explicar com aquesta eina pedagògica permet adquirir habilitats com la perspectiva social i l'empatia; explorar els sentiments i actituds que influeixen en una conducta; fomentar la comunicació en el grup, la participació, la reflexió i la responsabilitat en la presa de decisions; conéixer com s'originen els conflictes, quins són els seus tipus i quina actitud podem adoptar; i comprendre algunes de les modalitats a seguir en la resolució de conflictes: la mediació o la negociació.

El cicle de trobades amb experts és una activitat organitzada pel Màster Universitari en Mediació, Arbitratge i Gestió de Conflictes en Dret Privat de la UV, finançada per la convocatòria d'ajudes per a la realització d'activitats complementàries de la Faculta de Dret.
 

Imatges: