Logo de la Universitat de València Logo Màster en Psicologia General Sanitària Logo del portal

Pràctiques externes del Màster: sol·licituds i terminis

El passat dijous, 15 de novembre, va tindre lloc a les 12.00 del migdia, al saló de Graus de la Facultat de Psicologia, una sessió informativa, dirigida als alumnes de segon curs, sobre les pràctiques externes del màster en Psicologia General Sanitària. L’acte va estar a càrrec de Yolanda Montoro, per part de l’ADEIT; i de Marisa García Mérita i Francesc Atienza González, ambdós directors del màster.

21 de de setembre de 2016

Per si no vau poder anar-hi a l’acte, hem volgut recollir en aquest post les principals claus que van facilitar-se als estudiants durant la sessió de la setmana passada:

TIPUS DE PRÀCTIQUES:

Aquest tipus de pràctica és supervisada en avaluació, diagnòstic, prevenció i intervenció de: psicooncologia; psicogerontologia; salut mental; familiars i cuidadors; psicopatologia infantil/adolescent; trastorns de conducta alimentària; conductes addictives i trastorns de la conducta sexual.

  • Curriculars (amb crèdits): es tracta d’una assignatura obligatòria, que suposa 30 crèdits i 500 hores presencials. Els períodes poden ser de gener a febrer o en juny. Existeixen dues modalitats:
  1. Autopràcticum: el procés requereix omplir una sol·licitud en la web de l’ADEIT i posteriorment enviar la Proposta d’Autopràcticum a la Direcció del Màster. Aquesta serà valorada per la CCA i seguidament, en cas de ser-hi positiva la resolució, es prepararia l’acord de pràctiques.
  2. Elecció: també és necessari omplir una sol·licitud a la web de l’ADEIT i en funció a això la CCA, tenint en compte les preferències dels alumnes, els assigna en funció de la seua nota mitjana. Finalment es prepara l’acord de pràctiques.
  • Extracurriculars (sense crèdits): contempla fins a les 900 hores per curs acadèmic a empreses que poden proposar els alumnes o escollir mitjançant l’oferta de l’ADEIT. Es poden realitzar sempre que se siga estudiant de la Universitat de València i és necessària l’autorització de la direcció del màster.

 

ASPECTES A TENIR EN COMPTE:

  • És necessari omplir prèviament una sol·licitud de pràctica de l’estudiant en la web de l’ADEIT, independentment de la modalitat que es trie.
  • Es recorda recollir el contracte de pràctiques quan estiga preparat i entregar-ho firmat a qui corresponga en els terminis que corresponga.
  • També es recomana, una vegada finalitzades les practiques, demanar a l’empresa en qüestió, un certificat que acredite les pràctiques allí realitzades.
  • I si les pràctiques són amb menors: l’alumnat haurà de sol·licitar en les Gerències Territorials del Ministeri de Justícia o mitjançant la seua seu electrònica un certificat que acredite la carència de delictes de naturalesa sexual. (Gerència Territorial de Justícia, C/Hernán Cortés, 24 entresòls, València; Telèfon: 963943558).

 

TERMINIS D'ENTREGA:

Presentació de sol·licituds (obligatori): fins al 5 d’octubre, en la web de l’ADEIT.

Publicació d’ofertes: 23 de setembre, en la web de l’ADEIT.

Presentació de l’Autopràcticum: fins al 5 d’octubre (inamovible), a la direcció del màster.

Elecció de les pràctiques: a octubre, es realitzarà presencialment en la Facultat de Psicologia.

Inici de les pràctiques: Gener-Febrer, al centre que corresponga.

 

Per a més informació: 

Gestora ADEIT: Yolanda Montoro – yolanda.montoro-sanchez@uv.es (96 205 79 68 tlf.).