Enginyeria metabòlica per a augmentar el valor nutricional dels cultius Enginyeria metabòlica per a augmentar el valor nutricional dels cultius 17/02/25 Un equip de recerca de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (BIOTECMED) de la Universitat de València (UV) ha aconseguit desenvolupar plantes amb un major valor nutricional, mitjançant l'augment...[Llegir més]
La diversitat entre organismes, clau per a l'estabilitat dels ecosistemes davant l'ús intensiu del sòl La diversitat entre organismes, clau per a l'estabilitat dels ecosistemes davant l'ús intensiu del sòl 27/01/25 Un estudi on participa el Centre d'Investigacions sobre Desertificació (UV-CSIC-GVA) troba que les característiques funcionals de les plantes tenen un paper crucial en la forma en què els ecosistemes...[Llegir més]
Desenvolupen un mètode eficaç, sostenible i segur per a combatre un bacteri d'alt risc per a la salut alimentària Desenvolupen un mètode eficaç, sostenible i segur per a combatre un bacteri d'alt risc per a la salut alimentària 15/01/25 Un equip d'investigació amb participació de la Universitat de València (UV) ha descobert el potencial d'una combinació d'enzims per a fer front a la listèria, un bacteri de notable risc per a la...[Llegir més]
Orientar les vinyes a l'oest millora la composició del vi i permet l'adaptació de la vinya al canvi climàtic Orientar les vinyes a l'oest millora la composició del vi i permet l'adaptació de la vinya al canvi climàtic 28/11/24 El Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE, UV-CSIC-GVA) ha desenvolupat un treball en el qual demostra que orientar la vegetació de la vinya cap a l'oest, mitjançant una innovadora...[Llegir més]
Huit startups del sector agroalimentari s'incorporen al programa d'incubació de AgrotecUV Huit startups del sector agroalimentari s'incorporen al programa d'incubació de AgrotecUV 27/11/24 AgrotecUV, la incubadora d'alta tecnologia agroalimentària de la Universitat de València, ha seleccionat un total de huit propostes empresarials en la seua tercera convocatòria destinada a la...[Llegir més]
Utilitzen Intel·ligència Artificial per a predir interaccions entre plantes en ecosistemes poc estudiats Utilitzen Intel·ligència Artificial per a predir interaccions entre plantes en ecosistemes poc estudiats 25/10/24 Un treball liderat pel Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE, UV-CSIC-GVA) ha pogut predir les interaccions ecològiques que succeeixen en comunitats vegetals poc analitzades, a partir de...[Llegir més]
Seqüencien el megagenoma d’Araucaria araucana, una espècie xilena en risc d’extinció amb potencial alimentari Seqüencien el megagenoma d’Araucaria araucana, una espècie xilena en risc d’extinció amb potencial alimentari 20/09/24 Un equip internacional d’investigadors liderat des de Xile per la Universidad de Concepción (UdeC), en el qual participa l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, centre mixt de la...[Llegir més]
El CIDE participa en l'avaluació del risc associat a fitosanitaris en Doñana i Tablas de Daimiel El CIDE participa en l'avaluació del risc associat a fitosanitaris en Doñana i Tablas de Daimiel 22/07/24 Un estudi sobre fitosanitaris en àrees protegides d'Espanya ha revelat la presència generalitzada de pesticides –algunes prohibides des del 2009– als parcs nacionals de Doñana i Tablas de Daimiel....[Llegir més]
Polibienestar impulsa un projecte d’economia circular a Múrcia per a reciclar i revalorar els residus agroalimentaris Polibienestar impulsa un projecte d’economia circular a Múrcia per a reciclar i revalorar els residus agroalimentaris 28/06/24 L’Institut d’Investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibienestar) de la Universitat de València ha llançat el projecte Agro2Circular, amb l’objectiu de desenvolupar i implementar una solució...[Llegir més]
Una investigació detecta que les cèl·lules que interpreten un excés de nutrients acceleren l’envelliment i acurten la vida Una investigació detecta que les cèl·lules que interpreten un excés de nutrients acceleren l’envelliment i acurten la vida 07/06/24 Les cèl·lules reben el senyal que tenen un excés de nutrients, i això fa que òrgans com el pàncrees, el fetge i els renyons funcionen mal i s’inflamen. És una troballa d’un equip del CNIO i la...[Llegir més]
Els incendis causats pel canvi global redueixen l'abundància i diversitat de les plantes llenyoses Els incendis causats pel canvi global redueixen l'abundància i diversitat de les plantes llenyoses 05/06/24 Un equip del Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE, UV-CSIC-GVA) ha realitzat el primer estudi global, sistemàtic i quantitatiu dels efectes que els canvis en el règim d'incendis...[Llegir més]
El 66% de la ciutadania de l’àrea metropolitana de València està compromesa amb la separació de residus El 66% de la ciutadania de l’àrea metropolitana de València està compromesa amb la separació de residus 21/05/24 Dos de cada tres ciutadans de l’àrea metropolitana de València tenen una actitud positiva o molt positiva (entusiastes i compromesos) respecte a la separació dels residus. Així es desprén d’un...[Llegir més]