Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Descripció

El nostre grup va ser originàriament fundat fa més de 40 anys. Un assoliment important que va contribuir a la seua fundació va ser l'estudi de postgrau del Dr. Jose Viña al costat del Sr. Hans Krebs en la Universitat d'Oxford. Això va fer que el grup adoptara un «enfocament cap als problemes metabòlicament orientat», i no podia ser d'una altra manera si derivat del Sr. Hans Krebs. Després de la seua volta a Espanya, el Dr. Vinya va fundar un xicotet grup a la Universitat de València que va estar treballant intermitentment durant els últims 35 anys. El Dr. Vinya no acudia sempre a la Universitat, però la llavor del grup ja s'havia plantat. Importants científics reconeguts com els Drs. Federico Pallardo, Degà de la Facultat de Medicina - Universitat de València, Juan Sastre, Jose Estrella i Guillermo Saez eren tots professors de bioquímica o fisiologia a la Universitat de València; el Dr. Navarrés de la Universitat de Cadis i el Dr. Juan Llopis de la Universitat d'Albacete van començar el seu treball científic en aquest grup per a després tindre èxit en establir els seus propis grups independents. Fa uns 20 anys, els membres més acèrrims del grup en el seu estat actual es van integrar al laboratori i es componen de les Dres. Ana Lloret, Carmen Gomez-Cabrera i Consuelo Borras. Actualment, les tres són científiques molt respectades i són la columna vertebral del grup. Entre els altres membres permanents també destaca el Dr. Juan Gambini i les Dres. Marta Ingles i Gloria Olaso. Hem sigut beneïts per l'ajuda estable de Marilyn Noyes, membre del grup per més de 20 anys i s'espera que per molts més.

Les nostres col·laboracions amb diversos col·legues o, més ben dit, amics espanyols són tan freqüents que no és necessari entrar més detalladament. Estem encantats de tindre tants amics per tot el país, a més de connexions estretes amb altres laboratoris a nivell global.

Alguns exemples inclouen els laboratoris dels Drs. Giovanni E Mann i Malcom Jackson al Regne Unit, Giuseppe Poli a Itàlia, Helmut Sied i Tilman Grune a Alemanya, Delamarche a França, Boveris i Fraga a l'Argentina i els Drs. Bruce estimes, Packer, Orr i Li Li Ji als Estats Units.

El nostre grup està en constant renovació i estem contents d'haver acollit en l'equip a membres provisionals provinents d'Espanya, i no sols de València, sinó que també de França, Itàlia, Portugal, el Marroc, l'Argentina, Sàhara o el Japó. Noms com Frédéric Derbré, Gaetano Serviddio, Diana Rus, Jelena Marcovic, Nancy Mora i Mika Jikamaru són només alguns exemples d'aquesta col·laboració internacional. Aquestes persones que van acudir a nosaltres són individus molt interessants i van contribuir a l'esperit agradable de l'equip. Ens considerem una «família científica» i esperem poder continuar cooperant en la investigació biomèdica i gaudir de la vida en el nostre laboratori.

Objectius CT
  • Fisiopatologia de l'Alzheimer: Determinar els mecanismes intercel·lulars de la toxicitat del beta amiloide, la seua interacció amb el metabolisme mitocondrial i les seues conseqüències en la senyalització cel·lular. Més informació: https://www.uv.es/freshage/pathophysiology-of-alzheimer.htm
  • Exercici: estàvem particularment preocupats amb el rol que exerceix l'exercici físic com a mesura preventiva davant el desgast muscular associat a la immobilització i a l'edat (sarcopenia). Més informació: https://www.uv.es/freshage/exercise.htm
  • Envelliment: El nostre principal objectiu consisteix a identificar gens associats a la longevitat, trobar maneres de regular-los a l'alça mitjançant intervencions fisiològiques, nutricionals i farmacològiques, i determinar de quina manera es pot promoure un envelliment sa. Més informació: https://www.uv.es/freshage/ageing.htm
Línies d'investigació
  • Exercici

    Originàriament, el nostre objectiu consistia a esbrinar si els radicals lliures de l'exercici físic podien provocar danys musculars i evitar aquesta conseqüència mitjançant intervencions preventives com l'entrenament i l'alimentació.

  • Fisiopatologia de la malaltia d'Alzheimer

    Determinar els mecanismes intercel·lulars de la toxicitat del beta amiloide, la seua interacció amb el metabolisme mitocondrial i els seus efectes en la senyalització cel·lular. Pensem que existeix una relació entre les toxicitats de l'Alzheimer i la proteïna Tau, i que els radicals lliures exerceixen un paper de senyalització significatiu en el procés.

  • Envelliment

    El nostre principal objectiu consisteix a identificar gens associats a la longevitat, trobar maneres de regular-los a l'alça mitjançant intervencions fisiològiques, nutricionals i farmacològiques, i determinar de quina manera es pot promoure un envelliment sa.

Direcció
  • VIÑA RIBES, JOSE
  • PDI-Emerit/a Universitat
Veure fitxa
Membres
  • GAMBINI BUCHON, JUAN
  • PDI-Titular d'Universitat
  • Director/a de Departament
Veure fitxa
  • GARCIA LUCERGA, CONSOLACION
  • PDI-Titular d'Universitat
Veure fitxa
  • INGLES DE LA TORRE, MARTA
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
  • Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
Veure fitxa
  • OLASO GONZALEZ, GLORIA
  • Alumn.-Servei de Formacio Permanent
  • Coordinador/a Curs
Veure fitxa
Producció cientifica per investigador UV
  • INGLES DE LA TORRE, MARTA
    Alumn.-Servei de Formacio PermanentVicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
    Expandir
Estructura asociada
Dades de contacte del grup
Grup de Recerca en Envelliment i Exercici (FRESHAGE)

Campus de Blasco Ibáñez

Av. Blasco Ibáñez, 15

46010 València (València)

963 864 646

Geolocalització

www.uv.es/freshage

freshage@uv.es

Persones de contacte
  • VIÑA RIBES, JOSE
  • PDI-Emerit/a Universitat
Veure fitxa