El Grup d'Investigació en Infeccions Gastrointestinals del Departament de Microbiologia i Ecologia desenvolupa la seua labor en la Facultat de Medicina i Odontologia i està vinculat al Servei de Microbiologia Clínica de l'Hospital Clínic Universitari de València.
El nostre principal objectiu és investigar els mecanismes patogènics d'agents infecciosos productors de patologia gastrointestinal, principalment de virus (rotavirus i norovirus), així com la resposta immunitària que provoquen aquestes infeccions. Rotavirus i norovirus produeixen gastroenteritis que afecten els xiquets, encara que els norovirus també poden infectar a persones de qualsevol edat, amb freqüència provocant brots epidèmics. Estudiem els mecanismes immunològics de protecció enfront d'aquestes infeccions, així com els determinants moleculars que condicionen la susceptibilitat a patir-les.
- Estudi dels mecanismes patogènics de rotavirus i norovirus.
- Estudi de la resposta immunitària enfront de rotavirus i norovirus.
- Estudi de les interaccions virus-hoste.
- Estudi de les interaccions virus/microbiota/hoste
L'objectiu de la present línia d'investigació és l'estudi de les interaccions que ocorren entre els virus entèrics i l'hoste, sense excloure les interaccions que ocorren entre els virus entèrics i la microbiota intestinal ni la interacció entre la microbiota intestinal i l'hoste.
- Epidemiologia molecular d'infeccions per rotavirus i norovirus
Aquesta línia d'investigació se centra en l'estudi de l'epidemiologia de rotavirus i norovirus mitjançant l'aplicació de tècniques moleculars (RT-PCR, qPCR, seqüenciació de cDNA, etc.) i en la detecció de noves variants de genotips vírics.
- Patogènesi i resposta immunitària de les infeccions per virus entèrics: rotavirus i norovirus
Aquesta línia d'investigació es planteja com a objectiu l'estudi dels mecanismes patogènics i la resposta immunitària de les infeccions pels dos principals virus entèrics (rotavirus i norovirus).
Campus Burjassot/Paterna
Av. Blasco Ibáñez, 15
46010 València (València)