Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Aprenentatge organitzatiu i gestió del coneixement

L'activitat innovadora comporta aprenentatge organitzatiu i necessita d'una eficaç gestió del coneixement.

Capital social i desenvolupament territorial: redes socials, elits de poder and lideratge en àrees rurals

Capital social i desenvolupament territorial: xarxes socials, elits de poder i lideratges en zones rurals. En aquesta línia de treball s'utilitza l'enfocament d'Anàlisi de Xarxes Socials. S'aborda igualment la temàtica de la crisi i resiliència en les comunitats locals.

Característiques de l'empresa innovadora

L'activitat innovadora pot requerir diferents solucions organitzatives en funció dels objectius dels projectes d'innovació. Aquesta línia tracta de llançar llum sobre aquesta problemàtica.

Cibermitjans valencians

Anàlisi de les característiques, composició i evolució de l'ecosistema comunicatiu digital a la Comunitat Valenciana.

Clima i cultura organitzacional

Investiga els processos de formació del clima i la cultura de les organitzacions, així com els efectes del clima i la cultura sobre el funcionament, resultats, i la qualitat de vida laboral de les organitzacions i les seues unitats.

Comerç i creixement econòmic

L'impacte del comerç internacional en el creixement econòmic mitjançant la construcció d'una base de dades amb elevada desagregació. El major nivell de desagregació permet distingir entre el nombre de béns comerciats, així com les destinacions, i els valors (quantitats i valors unitaris).

Comportament electoral

Anàlisi quantitativa dels factors que determinen el vot dels ciutadans i les elit en les eleccions nacionals dels seus respectius països.

Confiança institucional

Anàlisi i evolució dels nivells de confiança en les institucions de l'Estat dels ciutadans i de les elits especialment en situacions de crisi econòmica.

Consolidació i protecció jurídica dels valors de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i de la Unió Europea (UE)

Identificació i desenvolupament normatiu dels valors que persegueix l'ONU. Protecció jurídica (a nivell internacional, europeu i nacional) d'aquests valors. Identificació i desenvolupament normatiu dels valors que persegueix la Unió Europea. Protecció jurídica (a nivell europeu i nacional) d'aquests valors.

Creixement Econòmic Regional en el Llarg Termini: Europa i Llatinoamèrica

Anàlisi dels processos de creixement econòmica regional en les experiències històriques dels països d'Europa i Llatinoamèrica. Impacte del creixement sobre la desigualtat territorial. Impacte de les polítiques públiques sobre li desenvolupe regional a Europa i Llatinoamèrica.

Creixement econòmic: productivitat i localització industrial

Estudi de les causes del creixement econòmic de l'economia espanyola i l'eixida del circule viciós de l'endarreriment en la història. Les investigacions tracten diferents qüestions per a explicar el creixement econòmic i l'avanç industrial a Espanya.

Crisis econòmiques i financeres en la història d'Espanya

El principal objectiu d'aquesta línia d'investigació és analitzar les principals crisis financeres i econòmiques i el seu impacte i les respostes de política econòmica adoptades després de les crisis econòmiques a Espanya al llarg de la història.

Cultura digital

Anàlisi dels canvis provocats en la indústria cultural a conseqüència de l'impacte de les noves tecnologies i del procés de digitalització de continguts.

Desigualtat Global en Perspectiva Històrica

Anàlisi de l'impacte dels processos de creixement sobre la desigualtat personal en la distribució de la renda i en la desigualtat entre països. Determinants històrics de la desigualtat global i impacte de les polítiques públiques.

Determinants del Creixement Econòmic en el Llarg Termini: Institucions, Integració Econòmica i Tecnologia

Anàlisi històrica dels determinants profunds del creixement econòmic a Europa i Llatinoamèrica. Relacions entre el canvi institucional i el desenvolupament tecnològic.

Direcció d'empreses de l'Economia Social

Estudi sobre l’administració i direcció d’empreses cooperatives i de l’Economia Social. S’inclou el seu diagnòstic estratègic, el disseny del sistema d’objectiu amb la missió, la visió i el valors, la formulació d’estratègies corporatives i competitives i l’implementació d’aquestes estratègies.

El dret a la participació política amb perspectiva de gènere

Normativa electoral, paritat, partits polítics. Estudi sobre el comportament dels partits polítics en el disseny de les llistes electorals. Llocs que ocupen les dones en política, partits i institucions.

El paradigma del desenvolupament sostenible en la seua dimensió internacional i europea

Naturalesa jurídica del concepte de desenvolupament sostenible; contingut de la noció de desenvolupament en el seu aspecte econòmic, social, cultural i ambiental; característiques bàsiques del criteri de sostenibilitat; disparitats de desenvolupament dels pobles; responsabilitats comunes però diferenciades, etc.

Emprenedoria Sostenible

Estudi sobre l’emprenedoria i la creació d’empreses en general i per al cas de les empreses socials en particular. Anàlisi del concepte d’empresari i emprenedor, les seues característiques i aplicación de les diferentes teories sobre l’entrepreneurship. Estudi de l’emprenedoria sostenible

Emprenedoria, innovació i resultats empresarials

Les connexions entre l'emprenedoria, la innovació i els resultats empresarials són crucials per a la competitivitat de l'empresa.

Enquestes i Sondejos

Anàlisi i Elaboració d'enquestes i sondejos d'opinió.

Estratègia i gestió de la distribució comercial

Observar l'evolució dels canals de comercialització, i estudiar en ells àmbits com la qualitat del servei, la imatge, el valor del servei, la logística i la gestió del punt de venda, tant referit a la gran distribució com al comerç tradicional.

Evolució del Dret internacional i europeu en l'àmbit del desenvolupament sostenible: economia verda i medi ambient

Incidència del concepte de desenvolupament sostenible en els diversos sectors del Dret internacional (Dret internacional econòmic, Dret internacional ambiental, Dret internacional dels drets humans...). Desenvolupaments conceptuals i normatius internacionals i europeus.

Fluxos comunicatius i processos de mobilització política

Anàlisi del procés de difusió d'informació, interacció i efectes sobre el públic vehiculat a través de les NTIC en processos de mobilització social i política, tant formalitzats (unes eleccions, per exemple) com no formalitzats (concentracions de protesta).

Gestió de l'empresa turística i turisme

Estudiar les tendències clau per a la gestió estratègica i la investigació acadèmica en turisme: l'e-tourism i el valor percebut com a tòpic substancial en l'estudi del comportament de consum, aprofundint en els seus efectes (antecedents, mediadors o moderadors) sobre les relacions.

Globalització (1870-2000): desigualtat salarial i mercat de treball

L'estudi de l'impacte de la primera globalització (1880-1913) i la tecnologia: en el mercat de treball i en la desigualtat salarial en la primera i segona globalització (1980-).

Gènere, drets humans de les dones i ciutadania. Gènere, interculturalitat, migració i desenvolupament

Polítiques d'igualtat de gènere, contra la pobresa i de foment de la participació social en l'àmbit local, nacional i internacional. Gènere i cooperació internacional, acció humanitària, sensibilització i educació per al desenvolupament. Exclusió i marginació des de la perspectiva de gènere.

Història agrària i de l'alimentació

Aquesta línia estudia les transformacions agràries de l'Espanya contemporània, amb l'objectiu d'incidir en debats recents sobre el grau de desenvolupament del sector primari, les seues característiques i la seua contribució al procés d'industrialització.

Història del Pensament Econòmic

Estudi de l'evolució històrica de la teoria econòmica i el seu impacte sobre el procés de desenvolupament econòmic a Espanya.

Història financera, monetària i bancària

Anàlisi dels agents, mercats i institucions que configuren el sistema financer modern, és a dir, des dels seus inicis en el segle XIX fins hui en dia.

Imputació Múltiple

Desenvolupaments metodològics i de programari per a la cerca de solucions al problema de la no-resposta parcial en les enquestes i als buits en les bases de dades.

Inferència Ecológica

Descobriment de comportaments individuals a partir d'informació agregada.

Innovació relacional i TIC

Identificar els beneficis que a les empreses del sector distribució comercial detallista en particular, i en les empreses de serveis en general, pot aportar la incorporació de les TIC, i amb elles de la innovació basada en la relació, tant entre empreses com entre empreses i consumidors.

L'estratègia de l'empresa innovadora

Les decisions estratègiques en matèria d'innovació tenen implicacions importants sobre l'organització.

L'insatisfacció i la conducta de queixa

Estudiar la insatisfacció del consumidor a partir de la gestió de la queixa, la conducta de reclamació, el canvi de proveïdor i els diferents aspectes que s'encadenen d'una avaluació negativa de la prestació del servei per part del consumidor.

La governança mundial i regional en l'àmbit del desenvolupament sostenible

Evolució del marc institucional per al desenvolupament sostenible, tant a nivell mundial (sistema de Nacions Unides), com a regional (Amèrica, Àfrica, Àsia, Antàrtida, Àrtic), prestant especial importància a la Unió Europea i al Consell d'Europa.

La violència de gènere

Concepte de violència de gènere, perspectiva legal: estudi de l'impacte de la Llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, polítiques públiques contra la violència de gènere. Perspectiva psicològica de la violència de gènere. Feminicidi.

Lideratge en les organitzacions

Investiga els antecedents i conseqüències del lideratge en les organitzacions i les seues unitats.

No resposta and biaixos

Desenvolupaments metodològics i aplicacions per al mesurament de la no-resposta en les enquestes i per a la correcció dels seus efectes, especialment els biaixos que pot introduir en el procés inferencial.

Polítiques europees de seguretat i defensa. Acció exterior

Anàlisi i avaluació dels polítiques europees de seguretat i defensa, com ara operacions militars i civils, geopolítica, l'estratègia global en seguretat i defensa de la Unió Europea, estratègies regionals a la Mediterrànea, missions al Sahel, lluita contraterrorista de la UE al Sahel.

Polítiques i estratègies de desenvolupament local

Polítiques i estratègies de desenvolupament local i territorial: processos de transformació socioeconòmica, noves activitats, actors en la gestió del territori i polítiques de desenvolupament territorial, amb especial referència a les àrees rurals.

Predicció electoral

Aplicació i elaboració de models per a la predicció electoral.

Relacions de gènere i treball

Dones i mercat laboral. Situació socioeconòmica de les dones. Polítiques d'igualtat. Inserció laboral i treball no remunerat. Bretxa salarial, segregació laboral i sostre de cristall. Corresponsabilitat. Pressupostos amb perspectiva de gènere. Gènere, sostenibilitat social i Tics.

Satisfacció i comportament del consum

Analitzar els diferents aspectes que conformen el comportament de consum i especialment la satisfacció, que se centra en l'estudi de la gestió de les expectatives del consumidor, l'anàlisi de les emocions que influeixen en el comportament de compra i la fidelització del consumidor.

Seguretat internacional

Anàlisis i avaluació de polítiques de seguretat, tals com operacions militars i civils, geopolítica, proliferació d'armes de destrucció massiva, sancions econòmiques.

Serveis a la població en zones rurals com a factors de desenvolupament territorial

Serveis a la població en zones rurals (educació, sanitat, serveis socials, activitat comercial, infraestructures, equipaments d'oci i turisme, culturals, etc.) com a factors d'atracció demogràfica, dinamització econòmica (ingressos i mercat laboral) i cohesió social.

Sostenibilitat corporativa, responsabilitat social empresarial i ètica en els negocis

Estudi de la sostenibilitat corporativa en les PIMES i en les empreses de l’Economia Social. Les memòries de sostenibilitat i els informes no financers. Estudi dels diferents models de sostenibilitat com l’Economia del Bé Comú i les BCorporation. Creació de valor compartit i Triple Botton Line.

Vulnerabilitats, exclusió social i (nova) pobresa en medi rural

Vulnerabilitats, exclusió social i (nova) pobresa en el medi rural, com a resultat de la crisi i retirada de l'Estat de Benestar (reducció i/o desaparició de les prestacions socials, privatització i/o desregulació de serveis públics, etc.). Aquesta línia d'investigació es basa en l'aplicació de l'enfocament de Xarxes socials a l'àmbit sanitari, amb especial referència a les zones rurals.

Xarxes socials en l'àmbit sanitari, amb especial referència a zones rurals

Vulnerabilitats, exclusió social i (nova) pobresa en el medi rural, com a resultat de la crisi i retirada de l'Estat de Benestar (reducció i/o desaparició de les prestacions socials, privatització i/o desregulació de serveis públics, etc.). Aquesta línia d'investigació es basa en l'aplicació de l'enfocament de Xarxes socials a l'àmbit sanitari, amb especial referència a les zones rurals.

Xarxes socials

Desenvolupaments metodològics i aplicacions per a l'escolta activa en internet, propiciant la identificació de sentiments i d'autors que permeta convertir els ingents fluxos de dades i opinions en informació.