Universitat de ValènciaOferta Científic Tecnològica COVIDOferta Científic Tecnològica COVID Logo del portal

Avaluació de la qualitat nutricional i funcional d'aliments i dietes

Avaluació de: a) La qualitat nutricional i funcional de formulacions, aliments, ingredients, dietes i/o menús i b) Informació alimentària: etiquetatge obligatori i nutricional, declaracions nutricionals i de propietats saludables.

Avaluació del risc per a la salut humana

Anàlisis avançades. Estudis de la dieta humana. Avaluació integrada del risc.

Estudi i valoració d'ingestes, menús i la seua aplicació en restauració col·lectiva

S'avalua el valor nutritiu de menús oferits en menjadors escolars i centres residencials. S'estudien els menús de restaurants i les adaptacions necessàries perquè aquests siguen saludables.

Identificació, quantificació i estabilitat dels components dels aliments i ingredients

S'identifiquen, quantifiquen i realitzen estudis d'estabilitat de:a) components de la fracció lipídica dels aliments/ ingredients: àcids grassos, compostos volàtils (hexanal, nonanal, etc.), esterols, àcids siàlics, gangliòsids, vitamines liposolubles i altres compostos resultants.

Investigació en serveis de salut i intervencions en salut pública

La línia d'investigació se centra en la investigació en serveis de salut i tecnologies aplicades a la salut, i en el disseny, execució i avaluació d'intervencions de promoció de la salut i prevenció de la malaltia.

Qualitat i seguretat alimentària

Anàlisi química avançada. Caracterització de la qualitat i la seguretat alimentària en el marc de la legislació alimentària. Foodomics: Tècniques de Perfil i Empremta dactilar per a la caracterització d'aliments, la seua autenticitat i la caracterització del seu origen.

Valoració de l'estat nutricional de col·lectius

S'avalua la ingesta i l'estat nutricional de diferents col·lectius (escolars, ancians, esportistes,…).