Avaluació de: a) La qualitat nutricional i funcional de formulacions, aliments, ingredients, dietes i/o menús i b) Informació alimentària: etiquetatge obligatori i nutricional, declaracions nutricionals i de propietats saludables.
Anàlisis avançades. Estudis de la dieta humana. Avaluació integrada del risc.
S'avalua el valor nutritiu de menús oferits en menjadors escolars i centres residencials. S'estudien els menús de restaurants i les adaptacions necessàries perquè aquests siguen saludables.
S'identifiquen, quantifiquen i realitzen estudis d'estabilitat de:a) components de la fracció lipídica dels aliments/ ingredients: àcids grassos, compostos volàtils (hexanal, nonanal, etc.), esterols, àcids siàlics, gangliòsids, vitamines liposolubles i altres compostos resultants.
La línia d'investigació se centra en la investigació en serveis de salut i tecnologies aplicades a la salut, i en el disseny, execució i avaluació d'intervencions de promoció de la salut i prevenció de la malaltia.
Anàlisi química avançada. Caracterització de la qualitat i la seguretat alimentària en el marc de la legislació alimentària. Foodomics: Tècniques de Perfil i Empremta dactilar per a la caracterització d'aliments, la seua autenticitat i la caracterització del seu origen.
S'avalua la ingesta i l'estat nutricional de diferents col·lectius (escolars, ancians, esportistes,…).