Validesa comparativa de les diverses propostes sobre els trastorns a incloure en l'espectre obsessivocompulsiu.
Analitzar si les diferents manifestacions simptomàtiques del TOC són:
- Conseqüència de factors etiopatogènics diferents.
- Responen de manera diferent als tractaments psicològics empíricament validats (i.e., Teràpia cognitiu-conductual, TCC).
- Presenten una comorbiditat diferent.
http://www.uv.es/brizuela/tetrasp.htm http://www.tetrasport.es/
Es desenvolupat l'app esTOCma per a lluitar contra l'estigma associat a les malalties mentals en general, i a les de l'espectre O-C en particular, mitjançant la disseminació dels coneixements actuals i les possibilitats de tractament eficaç i recuperació d'aquests trastorns. https://estocma.blogs.uv.es/
Analitzar les diferents propostes cognitives explicatives del TOC (model basat en les valoracions disfuncionals versus confusió inferencial) en relació al context d'aparició d'intrusions/obsessiones, el sí mateix, variables cognitives i contingut dels pensaments.
Dissenyar i validar noves maneres de dispensació de TCC per als trastorns de l'espectre O-C, específicament, Realitat Virtual i aplicacions per a mòbils (App) que faciliten la dispensació de la TCC i la seua disseminació.
Examinar les variants transculturals de les IMD amb continguts obsessius, dismòrfics, hipocondríacs i alimentaris.
Esbrinar quines variables o factors operen de manera transdiagnòstica en les diverses dimensions i/o subtipus del TOC i en altres trastorns de l'espectre emocional (trastorns d'ansietat i de l'estat d'ànim). Específicament centrem l'estudi en les intrusions mentals desagradables (IMD)