Formació en didàctica de les ciències socials per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a educadors en museus i patrimonis i altres àmbits no formals. Formar educadors i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre arqueologia, antropologia, educació i cinema.
Formació en arts per a mestres d'infantil i primària, per a professorat de secundària, per a professorat universitari i per a personal educador en museus i patrimonis i altres àmbits no formals.
Aplicacions educatives, creatives i artístiques en entorns de distint tipus, incloent entorns digitals i ús de les TIC.
GEM-Educo pretén aportar instruments de mesura i avaluació que servisquen per a valorar les aportacions que l'Educació realitza en pro del desenvolupament i transformació de la societat, des d'un concepte de Cohesió Social. Integra diverses perspectives i pretén construir un model global d'avaluació dels sistemes educatius, per a la millora d'educació en pro de la Cohesió Social. GEM-Educo es desenvolupa amb un compromís: arribar a avaluar el fet educatiu (siga en els Sistemes, les Institucions, o els Programes) des d'una posició que privilegie el dret de tots i totes a una educació de qualitat. És a dir, integrant la inclusió com a base per a l'assoliment de l'excel·lència. En aquest sentit, el concepte de Cohesió Social que va adoptar el Consell d'Europa (Lisboa, 2000, 2005), com a guia per al desenvolupament de les polítiques públiques constitueix una visió de qualitat integradora i sistèmica, que pot acollir des de qualsevol posició ideològica la idea de qualitat com un dret per a tota la societat. Per això, GEM-Educo pretén aportar instruments de mesura i avaluació que servisquen per a valorar les aportacions que l'Educació realitza en pro del desenvolupament i transformació de la societat, des d'un concepte de Cohesió Social. Integra, en definitiva, diverses perspectives i, pel seu caràcter holista -globalitzador-, pretén anar construint un model que necessàriament requereix del suport d'un gran grup d'investigació i de diversos projectes.
La comunitat educativa és més conscient que mai de la importància i les repercussions d'avaluar per a obtindre qualitat. Dissenyem i desenvolupem avaluacions que estudien les necessitats educatives específiques dels contextos educatius per a aconseguir generar processos de millora contínua. Estudis relacionats amb processos de e-avaluació i procediments docents col·laboratius d'avaluació de l'aprenentatge.
La necessitat d'atendre les bases i totes les dimensions en les quals es presenta la diversitat de les persones tant en els estudis relacionats amb la seua pròpia formació integral com la del seu món de relacions amb les altres persones que es troben i el seu context. Estudis i investigacions encaminades a la millora de relacions humanes on la diversitat és un valor fonamental de desenvolupament i on les diferències personals i grupals o contextuals afavoreixen la riquesa de qualsevol acció educativa i social.
La línia “Ciutadania i valors” fa referència a la investigació sobre la dimensió cívica i axiològica de l'educació. Part del supòsit que la investigació pedagògica ha d'incloure necessàriament una reflexió i estudi del món dels valors, les actituds i el pensament ètic.
Aborda l'aprenentatge d'un model de convivència, tant a nivell escolar com a nivell social. Incideix en el desenvolupament de l'autonomia i la responsabilitat de les persones, i la tècnica bàsica és l'aprenentatge de normes per procediments democràtics.
Formar educadors i educardores i generar criteris culturals d'aplicació en àmbits institucionals entre creativitat, psicologia, pràctiques educatives i formació del professorat.
Desenvolupament de la cultura visual i l'educació artística en l'àmbit de públic tant infantil com d'adults, fomentant la relació amb altres camps d'estudi.
Des d'aquest àmbit plantegem l'anàlisi de les situacions d'ensenyament i de les relacions entre els principis aplicats al seu disseny i execució en contextos educatius inclusius, així com la implementació i avaluació d'iniciatives de formació del professorat.
Les institucions i organitzacions educatives poden actuar com a plataforma de difusió de canvis en les percepcions, actituds i comportaments cap a noves formes de vida més sostenibles. Es defensa la necessitat d'aprendre les competències per a la cura de la comunitat de vida.
La investigació en aquesta línia pretén analitzar l'ús educatiu de les Tics i analitzar les claus per a la construcció d'una ciutadania mediàtica. Així mateix, estudiar l'ús dels videojocs en l'educació i el dels jocs seriosos en entorns complexos.
Investigar els processos educatius que esdevenen en la família i la seua influència en el menor aprofundint en la diversitat familiar, competència parental, programes educatius, situacions de risc i desemparament del menor, treballant en una perspectiva indisciplinar per la seua complexitat.
Desenvolupament de projectes d'investigació destinats a l'anàlisi d'accions educatives destinades a la igualtat de gènere en l'àmbit de l'educació formal i no formal. Desenvolupament d'estudis i projectes encaminats a la millora de la intervenció educativa en l'àmbit de la coeducació. Analitzar i comparar propostes d'igualtat de gènere en tots els contextos (personal, familiar, social i laboral).
Desenvolupament de projectes encaminats al disseny, implementació i avaluació de programes i accions educatives diverses relacionades amb l'àmbit de la mediació i la resolució de conflictes escolars. Estudis sobre l'assetjament escolar o bullying, la convivència escolar i el clima d'aula en els diferents nivells educatius (infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat, formació professional i Universitat.
Les humanitats digitals i l'educació amb formats digitals ens ajuden a millorar nombrosos aspectes que poden canviar gràcies a les tecnologies digitals.
S'aborda en aquesta línia l'anàlisi dels processos d'ensenyament-aprenentatge en la universitat per a realitzar propostes de millora i implementar-les i avaluar-les, en la mesura que siga possible. Així mateix, les bones pràctiques, l'ús de les TIC, els processos de transició, l'abandó i fracàs, etc.
Investigació sobre estratègies d'empoderament dels subjectes a través de l'educació i anàlisi d'una relació emancipadora entre subjecte i coneixement.