University of Valencia logo Logo Department of Philosophy Logo del portal

Proyecto ALUZAR. Alianza multirreligiosa para abordar los retos sociales desde la Agenda 2030

  • November 12nd, 2023

 

 

 

 

 

Religions a la Universitat de València unides per la inclusió i la solidaritat social

En el marc del projecte “Aliança multireligiosa per abordar els reptes socials des de l’Agenda 2030” (ALUZAR), finançat per la Fundació Pluralisme i Convivència, durant el curs 2023-2024 s’han programat a la Universitat de València diferents trobades per reflexionar sobre les transformacions socials impulsades per les entitats religioses radicades a la Comunitat Valenciana i el seu compromís amb els reptes socials actuals i la construcció de futur.

El projecte ALUZAR pretén fomentar la reflexió i el treball conjunt de les entitats religioses, estimulant l’intercanvi d'experiències, perquè tant els participants com el públic adquirisquen una comprensió més gran de la realitat i exploren les oportunitats de treball conjunt.

Veus de diferents tradicions -judaisme, cristianisme, islam, budisme, religions de l’Índia, bahaisme- dialogaran sobre la necessitat de promoure un desenvolupament inclusiu i sostenible recolzat per valors religiosos i ètics i compromès especialment amb grups circumstancialment vulnerables, marginats i fora de les agendes. El projecte aspira a assolir compromisos concrets per promoure un desenvolupament real de manera sostenible creant aliances amb entitats educatives, socials, culturals i administracions públiques.

Les activitats programades són les següents:

• Tres conversatoris, els dies 17 de novembre, 1 i 15 de desembre de 2023 (amb la participació de líders, joves i majors de diferents entitats religioses), de 10 a 13 h, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València (Avda. Blasco Ibáñez, 30. 46010 València).

• Dos tallers (online), els dies 26 de gener (amb la participació de centres educatius) i 23 de febrer del 2024 (amb la participació d’organitzacions socials i administracions públiques valencianes), de 12 a 14 h.

• Una jornada sobre “Transformacions socials, diàleg interreligiós i desenvolupament sostenible en el context valencià”, els dies 11 i 12 d’abril de 2024 al Col·legi Major Rector Peset de València, amb la participació d’entitats religioses, educatives, socials, culturals i administracions públiques.

Per a més informació: https://aluzar.blogs.uv.es i aluzar@uv.es.

****************************************VERSIÓN EN CASTELLANO****************************************

Religiones en la Universitat de València unidas por la inclusión y la solidaridad social

En el marco del proyecto “Alianza multirreligiosa para abordar los retos sociales desde la Agenda 2030” (ALUZAR), financiado por la Fundación Pluralismo y Convivencia, durante el curso 2023-2024 se han programado en la Universitat de València diferentes encuentros para reflexionar sobre las transformaciones sociales impulsadas por las entidades religiosas radicadas en la Comunitat Valenciana y su compromiso con los retos sociales actuales y la construcción de futuro.

El proyecto ALUZAR pretende fomentar la reflexión y trabajo conjunto de las entidades religiosas, estimulando el intercambio de experiencias, para que tanto los participantes como el público adquieran una mayor comprensión de la realidad y exploren las oportunidades de trabajo conjunto.

Voces de diferentes tradiciones -judaísmo, cristianismo, islam, budismo, religiones de la India, bahaísmo- dialogarán sobre la necesidad de promover un desarrollo inclusivo y sostenible respaldado por valores religiosos y éticos y comprometido especialmente con grupos circunstancialmente vulnerables, marginados y fuera de las agendas. El proyecto aspira a alcanzar compromisos concretos para promover un desarrollo real de manera sostenible creando alianzas con entidades educativas, sociales, culturales y administraciones públicas.

Las actividades programadas son las siguientes:

  • Tres conversatorios, los días 17 de noviembre, 1 y 15 de diciembre de 2023 (con la participación de líderes, jóvenes y mayores de diferentes entidades religiosas), de 10 a 13 h., en la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València (Avda. Blasco Ibáñez, 30. 46010 Valencia).
  • Dos talleres (online), los días 26 de enero (con la participación de centros educativos) y 23 de febrero de 2024 (con la participación de organizaciones sociales y administraciones públicas valencianas), de 12 a 14 h.
  • Una jornada sobre “Transformaciones sociales, diálogo interreligioso y desarrollo sostenible en el contexto valenciano”, los días 11 y 12 de abril de 2024 en el Colegio Mayor Rector Peset de Valencia, con la participación de entidades religiosas, educativas, sociales, culturales y administraciones públicas.

Para más información: https://aluzar.blogs.uv.es y aluzar@uv.es.

***