Isabel Castillo

- Llicenciada en Psicologia i Doctora per la Universitat de València (Espanya), experta en psicologia social de l'activitat física-esportiva.
- És Catedràtica del Departament de Psicologia Social de la Universitat de València (Espanya), on imparteix docència en diferents màsters oficials dins i fora de la Universitat de València.
- És membre del Grup de Recerca Avançada en Psicologia de l'Activitat Física, l'Esport i l'Exercici (GIAPAFED). També és membre col·laborador del Grup en Activitat Física i Promoció de la Salut (AFIPS-Universitat de València) i de l'Equip de Recerca i Innovació en Psicologia de l'Esport (EIIPD) - CONICET-UNMDP-UBA-UAI (l'Argentina).
- Ha realitzat estades de recerca, docència i intervenció en diferents universitats tant espanyoles (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Huelva) com a estrangeres (Universitat de Columbia als EUA, Universitat de Bergen a Noruega, Universitat de Birmingham a Anglaterra, Universitat Autònoma de Nuevo León a Mèxic, Universitat de Buenos Aires a l'Argentina, Universitat de Yucatán a Mèxic, etc.). En 2018 va rebre el nomenament de Professora Afiliada de la Universitat Autònoma de Nuevo León (Mèxic) per la seva destacada trajectòria com a docent i investigadora en l'àmbit de la Psicologia i les Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, contribuint al desenvolupament de la comunitat internacional.
- Ha publicat més de 150 articles científics i nombrosos llibres i capítols de llibres, destacant el llibre publicat al costat del Dr. Octavio Álvarez titulat: Psicologia Social de l'activitat física, l'esport i l'exercici (editorial McGraw Hill).
- El seu principal interès investigador se centra en l'estudi dels determinants psicosocials dels estils de vida saludables, en la promoció del benestar i en els processos psicosocials relacionats amb la pràctica d'activitat física-esportiva en el context acadèmic i esportiu. En aquests àmbits ha dirigit diverses tesis doctorals i tesis màsters. I entre els seus treballs més recents, es troben aquells en els quals s'aprofundeix en l'estudi del lideratge i del clima motivacional que generen pares, entrenadors, professors i monitors, i la seva relació amb els valors, el benestar i l'eficàcia en l'àmbit esportiu i acadèmic.