Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

Instància per a demanar la compensació fins al 100% en cas de baixa laboral

  • 10 de maig de 2021
Instància per a demanar la compensació fins al 100% en cas de baixa laboral

SATTUi RECLAMA: COMPENSACIÓ FINS AL 100% EN CAS DE BAIXA LABORAL

 La disposició addicional cinquantena quarta de la Llei de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2018, establí que cada Administració Pública podrà determinar, prèvia negociació col·lectiva, les retribucions a percebre pel personal al seu servei o al dels organismes i entitats públiques dependents, en situació d’incapacitat temporal o de llicència per malaltia.

En conseqüència, el Consell de Govern de la UVEG, prèvia negociació amb els sindicats, va prendre l’Acord de Consell de Govern 178/2018, de 12 de juliol, establint una compensació als descomptes aplicables en les retribucions del personal, amb motiu d’IT, del cent per cent de les retribucions que corresponguen al treballador i la treballadora, des del mes d’inici de la incapacitat temporal, per tal que la nòmina del personal no es vera minvada.

Els descomptes són diferents segons el personal estiga en règim general de la SS o en la mutualitat MUFACE, el mateix acord diu en el paràgraf 2. “Respecte del personal funcionari inclòs en el Regim de Mutualisme administratiu, per al període que no comprenga l'aplicació del subsidi per incapacitat temporal, s'acorda la percepció del cent per cent de les retribucions, bàsiques i complementàries, corresponents a les seues retribucions fixes del mes d'inici de la incapacitat temporal” (Còpia en  https://www.uv.es/preven/noticies/ACGUV_178-2018.pdf ).

Tanmateix, en el cas del personal adscrit a MUFACE, el període sobre el que es va acordar aplicar el complement no és el període en què s’aplica un descompte significatiu, i sí ho és a partir del dia 91 de la baixa per IT, per la qual cosa, per reflectir l’esperit de l'acord, la seua aplicació ha d’anar més enllà dels 91 dies, és a dir, no fins a l’inici del subsidi.

Les conseqüències d’aquesta limitació del període, en el cas del personal adscrit a MUFACE, resulten en un tracte discriminatori respecte al personal que està en règim de la SS. Discriminació que ha estat mantenint-se des de l’entrada en vigor de l’acord.

Per això, iniciem recollida de signatures per tal de sol·licitar a la Rectora la correcció del període i que s'aplique des de l'entrada en vigor de l'Acord de Consell de Govern 178/2018 (5 de juliol de 2018). 

Llista d'enllaços: