Logo de la Universitat de València Logo Secció Sindical de SATTUi Logo del portal

Resum del CSS, celebrat el 27 de març de 2023

  • 9 d’abril de 2024
Resum del CSS, celebrat el 27 de març de 2023

SATTUi Informa: Resum del Comitè de Seguretat i Salut 27/03/2024

El dia 27 de març de 2024 es va celebrar el Comitè de Seguretat i Salut (CSS). Us resumim breument la informació més significativa:

  1. En l'informe de la presidenta, entre altres aspectes, destaquem:

Pla de mobilitat:

A) S' ha enviat una enquesta sobre la mobilitat al personal de la UVEG. Fins al 23 d'abril es podran enviar tant les enquestes com suggeriments.

B) Es realitzaran dues sessions formatives de com desplaçar-se inter-campus en bicicleta, amb la finalitat de donar a conèixer aquests itineraris.

C) S'ha demanat la implicació dels degans en aquest pla de mobilitat.

Gabinet mèdic de Burjassot: s'instal·larà el nou gabinet entre abril i setembre (Biblioteca de Ciències). Segueix en estudi un possible acostament per a Paterna.

Amb motiu del dia mundial de la Seguretat i Higiene en el Treball, el 28 d'abril de 2024, tindrà lloc una jornada, juntament amb l'AECC, sobre espais sense fums, per a la prevenció del càncer i ajuda per deixar de fumar.

  1. S'informa que els serveis mèdics dels campus disposen de medicaments adequats per tractar possibles casos d'al·lèrgies a vespes, mosquits, etc. A més, es van realitzar actuacions per a l'eradicació d' aquests problemes quan es demana a l'SPMA.
  2. S'ha posat de manifest un empitjorament de tots els paràmetres de salut i seguretat: es farà un estudi més detallat per evitar aquesta tendència alcista.
  3. Ha baixat el grau de satisfacció de la mútua. S'ha demanat una valoració i seguiment de les causes.
  4. S'han licitat algunes de les cafeteries de la UVEG i s'ha incorporat en aquestes licitacions personal expert en nutrició saludable per tal d'introduir aquests canvis saludables en les noves licitacions i també s'està preguntant a les cafeteries quines són les seves necessitats. S'està treballant per reduir o eliminar el rebuig alimentari, així com l'eliminació de plàstics. Es donarà informació a través de l' SPMA.

Amb la mateixa finalitat, s'està treballant per l'ampliació de productes saludables a les màquines expenedores.

  1. S'ha demanat informació sobre el pressupost de l'SPMA del 2023, desglossat per centre de costos / partides, com en anys anteriors.
  2. Se'ns informa de la demora en la vigilància mèdica en la Facultat de Físiques, que serà resolta de manera immediata, tornant a realitzar les valoracions cada dos anys (com en la resta de centres, amb caràcter genèric).
  3. El mirall de seguretat en l'accés al pàrquing del Rectorat serà instal·lat en breu.
  4. L'obertura del nou pàrquing de Blasco Ibáñez segueix el seu tràmit en l'Ajuntament de València.
  5. Les connexions de vehicles elèctrics a tots els campus: està en estudi un sistema homogeni de gestió.
  6. Els encreuaments de trànsit: s'han introduït algunes millores (temps d'espera en semàfors i vigilància en hores punta de policia municipal (Blasco Ibáñez)).
  7. No es considera la creació d’una escoleta infantil.
  8. S'han iniciat les obres de millora a la 5a planta de Biològiques.

EL CSS és el màxim òrgan col·legiat de la UVEG que tracta els temes relacionats amb la seguretat i salut laboral dels seus i les seues treballadors/es. De forma ordinària, es reuneix cada 3 mesos.

Document pdf