
Disseny, utilització i avaluació de materials, recursos i estratègies per a la docència.
El projecte SOM es vol centrar en aquesta ocasió en els ODS 4, 5 i 10, i tractarà de fer un diagnòstic sobre la presència de les diversitats en la formació docent, a través de formularis d’enquesta i de grups de discussió entre estudiantat i professorat.
A partir de la constatació de les carències percebudes, es proposaran línies de treball basades sobretot en els itineraris lectors, en l’intercanvi d’experiències semblants en diversos nivells educatius i en les propostes concretes d’incorporació de materials i recursos que es posaran a l’abast de docents i estudiants, per tal de facilitar la inclusió en les aules. En definitiva, es tracta de formar els i les futures docents en el tractament de les diversitats per tal de garantir la seua formació integral, que sens dubte repercutirà en l’ensenyament escolar, a través de la incorporació de processos, tècniques i estratègies innovadores que faciliten la participació activa.
A partir de l’objectiu general (elaborar un diagnòstic de les necessitats i crear un espai on poder compartir materials i recursos), es pretén estimular l’educació en la diversitat als diferents nivells educatius, tot implicant diverses matèries. La línia estratègica a la qual s’adscriu el projecte és la 2 (Disseny, utilització i avaluació de materials, recursos i estratègies per a la docència). En aquest sentit, incorporem els objectius generals associats a aquesta línia:
1. Fomentar el bon ús dels recursos educatius oberts en la docència i l’aprenentatge.
2. Motivar l’ús de les diferents eines que la Universitat de València posa a la disposició de la docència.
3. Promoure la creació i la difusió de recursos educatius de qualitat i impacte en l’aprenentatge.
En concret, els objectius específics seran:
1. Elaboració, difusió i interpretació de resultats d’un formulari sobre la presència de les diversitats en les aules universitàries.Creació de grups de discussió sobre la presència de les diversitats en la docència i la formació universitària.
2. Convocatòria de les III Jornades d’Educació i Diversitat, un espai obert a l’estudiantat i al professorat on compartir idees i experiències sobre la diversitat en els diversos nivells educatius.
3. Elaboració d’itineraris lectors per a la docència universitària.
4. Posada a l’abast de docents i estudiants de resultats, materials i recursos per a la incorporació de les diversitats a la docència.
600
Grau en Mestre/a en Educació Primària
Grau en Filologia Clàssica
En total, el nombre d’alumnat implicat en les accions ha estat de 750 persones (10 grups en total, de Magisteri Infantil Magisteri Primària, Filologia i Màster de Secundària, mes els 250 participants en els cursos de sensibilització).
Congrés Internacional sobre Estudios de Diversitat Sexual en Iberoamèrica: Desitjos, Espais i Identitats (CIEDSI) que es va celebrar entre el 17 i el 19 de juliol a Girona. Jornada «Innovació docent, expressió oral , escrita i audiovisual en les assignatures de l’àrea de filologia catalana», organitzada pel Grup Consolidat d’Innovació Educativa GESOLCAT (Projecte d’Innovació Educativa Consolidat GCID23_2585499). Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Universitat de València, 23 de maig de 2024. X Jornada d’Innovació Educativa: “Tecnologies emergents per a la transformació docent”, organitzada pel Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 9 de juliol de 2024.
A partir dels resultats obtinguts que assenyalavenla falta de formació del futur professorat (hem de tenir present que no existeix cap assignatura en el pla d’estudis que parle de diversitat sexogenèrica o sexual), hem pogut implementar coneixements en les diferents assignatures en què treballem cosa que ha permés a l’estudiantat, introduir aquesta perspectiva en la creació de situacions d’aprenentatge que podrien treballar en les aules d’Educació Primària
Herrero, Ricard & Paula, Jose. Heratic Virtual Keyboard with phonetic symbols [aplicació informàtica]. Es tracta d’un teclat virtual que inclou, a més de les grafies i les funcions habituals dels teclats convencionals, els símbols i diacrítics necessaris per a fer transcripcions fonètiques en català, basc, espanyol i gallec. Proposada per a registre de la propietat intel·lectual en la UV (Vicerectorat d’Innovació i Transferència)
- OLTRA ALBIACH, MIQUEL ANGEL
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
- OLTRA ALBIACH, MIQUEL ANGEL
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
- PARDO COY, ROSA MARIA
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Responsables de Gestio Academica
- Coordinador/a Practiques Ext Centre
- PARDO COY, ROSA MARIA
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Responsables de Gestio Academica
- Coordinador/a Practiques Ext Centre
- HERRERO ARAMBUL, RICARD
- PDI-Ajudant Doctor/A
- PATERNA CRESPO, SERGIO
- Doctorand.
LANDA DIESTRO JON
SANCHEZ TORREJON BEGOÑA
FUENTES MIGUEL JUAN JORGE